Home [njuz] Nastup hora ,,AprilZMAJun”

Nastup hora ,,AprilZMAJun”

47
0

DSC 0171U subotu, 24.01. je u Zrenjaninu organizovano gostovanje horića ,,AprilZMAJun”, koji je nastao 2013. godine u Domu za decu bez roditeljskog staranja ,,Jovan Jovanović ZMAJ” u Beogradu. Centralni deo druženja bio je zajednički nastup hora ,,AprilZMAJun” i razreda II-2 iz Osnovne škole ,,Jovan Jovanović ZMAJ” u Zrenjaninu u Pozorišnom klubu ,,Zeleno zvono”.

 

 Ovaj događaj inicirali su Pokret ,,Novi optimizam” i Pozorišni klub ,,Zeleno zvono” iz Zrenjanina, Grupa 484 i Fondacija ,,Jelena Šantić” iz Beograda, a podržale su zrenjaninske institucije Muzička škola ,,Josif Marinković”, Narodno pozorište ,,Toša Jovanović” i Narodni muzej u Zrenjaninu.

U 10h ujutru, deca su zajedno išla na lutkarsku predstavu ,,Tvrdoglavo jaje”, a zatim su imali zajedničku radionicu gde su naučili pesme sa kojima će zajedno nastupiti u podne.  Suština ovog druženja bila je ne samo da se ,,ugosti i da nastupi” hor koji je nastao u Domu za decu bez roditeljskog staranja, već da se učini korak više za integraciju ove dece u društvo, te da im se omogući da zajedno sa vršnjacima nešto poklone zajednici.

 

Pored nastupa, i jedni i drugi Zmajevci imali su priliku da pogledaju delove programa horske sekcije Muzičke škole ,,Josif Marinković”. Nakon toga, organizovan je obilazak Muzeja, kome se zahvaljujemo što je ostavimo svoja vrata otvorena prekovremeno specijalno za ovu priliku.

Na kraju, horić je nastupio i u Gerontološkom centru Zrenjanina, gde su dočekani sa radošću.

Pokret ,,Novi optimizam” posle 10 godina za Novi početak predlaže Novu solidarnost, solidarnost koja je mnogo više od kratkoročne, iako dragocene pomoći, koja podrazumeva iskrenu brigu i saosećanje, otvorenost i pažljivo slušanje drugog, kao i jačanje veza među ljudima i organizacijama koje nastavljaju jače i solidarnije da se bore za ljubav, slobodu i za ljudska prava. Gostovanje horića ,,AprilZMAJun” bio je vrlo važan korak za solidarnije društvo.