Home [njuz] Terry Evansu u Beogradu

Terry Evansu u Beogradu

57
0

 Jedan od najznačajnih blues pevača današnjice, Terry Evansu nastupiće u beogradskom Domu Omladine, 15. marta. Karijera jednog od najznačajnijih blues pevača današnjice traje još od sredine šezdesetih godina 20-og veka. Tada se iz rodnog Vicksburga, Mississippi, doselio u Los Angeles i počeo da peva u lokalnim klubovima kao što su „Road Runner“ i „Cotton Club“.

Uz redovan dnevni posao gradio je svoju reputaciju kao veoma uspešan session pevač.

Krajem 60-tih upoznao je Bobby Kinga, postali su veliki prijatelji i saradnici i to poznanstvo će obojici, a pogotovo Terry Evansu, izmeniti i život i karijeru. Preko Kingovih veza došli su do Ry Coodera i on ih je angažovao kao pevače na svom albumu „Chicken Skin Music“ (1976). Uspešna saradnja nastavljena je do albuma „Crossroads Soundtrack“ i Terry Evans i Bobby King su stekli svetsku slavu kao Cooderovi pevači. Usput, objavili su i nekoliko odličnih albuma kao duet na kojima im je redovno pomagao i kao gitarista i kao producent Ry Cooder, a sam Terry Evans se pojavio i na albumima John Lee Hookera, Marie Muldaur, Johna Foggertyja i Boza Scaggsa.

Od 1990 godine Terry Evans je krenuo putem solo karijere, objavio je seriju albuma za izdavačku kuću AudioQuest pa za Telarc, a pre nešto više od godinu dana izašao mu je CD „Fire In The Feeling“ za nemačkog izdavača Ruf Records. Na svim ovim pločama, naravno, imao je svesrdnu pomoć svog muzičkog mentora, Ry Coodera.

Naša publika imaće priliku da se uživo sretne sa čudesnim baritonom Terry Evansa 15. marta u Pogonu Doma omladine Beograda i 16. marta u klubu „Foxtrot“ u Novom Sadu. Evansa će na ovoj evropskoj turneji, kao i na prethodnim, pratiti njegov standardni američki sastav u kome su gitarista Ken Scandlyn, basista i prateći pevač Kenny Dew i bubnjar Phil Bloch.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Doma omladine, Bilet servisa, u IPS-u i Mamutu.