Home [akcija] Srbija domaćin Evropske izviđačke Akademije

Srbija domaćin Evropske izviđačke Akademije

43
0

izvidjacilogoEvropski skautski region u saradnji sa Evropskim regionom WAGGGS-a od 04. – 09.11.2014. organizuje najveći seminar za izviđače i planinke u Evropi pod nazivom Akademija 2014.

 

Akademija 2014 se fokusira na učenje, uspostavljanje kontakata i zabavu. Ovaj seminar nudi veliki broj sesija koje su svrstane u tri oblasti: upravljanje (namenjeno predesdnicima/starešinama, članovima Upravnog odbora/Starešinstava izviđačkih Saveza i slično), obrazovanje (namenjeno načelnicima i svima koji se bave sprovođenjem programa) i predstavljanje i komunikacije (namenjeno svima onima koji zastupaju izviđače kako prema medijima tako i prema drugim organizacijama i institucijama). Sve sesije održavaju se na engleskom jeziku, a vode ih volonteri i profesionalci iz različitih nacionalnih skautskih organizacija u Evropi. Kroz pomenute aktivnosti, učesnici imaju mogućnost da uspostave nova poznanstva sa ljudima na sličnim pozicijama u drugim organizacijama i tako stvore prilike za eventualne buduće saradnje.

Kako bi se učesnicima olakšalo da nađu nova poznanstva, naši izviđači su im osmislili bogat socijalni program. U toku srpske večeri, učesnici će moći da se upoznaju sa kulturom i tradicijom naše zemlje kroz različite običaje, hranu i priloge o turističkom blagu Srbije. Na međunarodnoj večeri moći će da upoznaju kulture drugih zemalja iz Evrope. Pored svega ovoga, učesnici će imati i druge aktivnosti pomoću kojih će upoznati naš glavni grad.

Počev od 2008. godine i prve Akademije održane u Molini, u Španiji, ovaj događaj se organizuje svake godine. Ove godine čast da bude domaćin seminara dobio je Savez izviđača Srbije, a seminar se održava u Best Western Hotelu M. Za učešće se prijavilo 222 skauta iz 42 zemlje.

Nadamo se da ćemo kao domaćini ovog jedinstvenog događaja ispuniti sva očekivanja i da ćemo učesnicima pružiti jedno nezabravno iskustvo.

Otvaranje ove aktivnosti zakazano je za u Sali „Atrium” od 20.30 časova u hotelu Best Western M, Bulevar oslobodjenja 56a, 11000 Beograd.