Home [akcija] „Ja sam donor = Ja sam human = Ja sam čovek. A...

„Ja sam donor = Ja sam human = Ja sam čovek. A ti?“

51
0

logo donor kriveDonorska mreža Srbije ove godine povodom Evropskog dana donorstva, u okviru omladinskog volonterskog projekta „Ja sam donor = Ja sam human = Ja sam čovek. A ti?“, koji se realizuje u okviru programa „Mladi su zakon – Jablanički okrug“, uz podršku udruženja „Narodni parlament“, i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije , po prvi put u Srbiji organizuje konkurs u crtanju, pisanju i fotografisanju na temu „Ja sam donor = Ja sam human = Ja sam čovek. A ti?“. Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i omladinci do 30 godina sa teritorije Jablaničkog okruga.

Konkurs će biti objavljen preko društvenih mreža, internet stranice Donorske mreže Srbije, kao i putem ostalih internet portala za mlade i medija i trajaće od 1. do 30. septembra 2014. godine. Crteže, pesme i fotografije, sa originalnim porukama, u elektronskoj formi treba poslati najkasnije do 30. septembra 2014. I to, do 17 časova putem elektronske pošte na jednu od sledećih adresa:

– za crtež na: crtez@dm.org.rs
– za pesmu na: pesma@dm.org.rs
– za fotografiju na: fotografija@dm.org.rs

dok originale radova (urađene na papiru i sl.) treba poslati na adresu:

Donorska mreža Srbije
Vlajkova 189
16000 Leskovac
Srbija

Sa naznakom: „Za konkurs: Ja sam donor = Ja sam human = Ja sam čovek. Ati?“.
Prilikom slanja, obavezno navesti sledeće podatke učesnika:
– ime i prezime;
– godište;
– ukoliko se radi o učeniku/ci, navesti ime škole i razred koji pohađa;
– link profila na Facebook-u, ukoliko učesnik/ca poseduje isti (da bi se nakon prijema takmičarskog rada i postavljanja istog na Facebook stranicu DMS-a tagovao autor i samim tim mu se olakšao postupak pretrage i promocije njegovog/njenog rada tokom takmičenja);
– kontakt telefon.
Od 1. do 7. oktobra 2014. Svi pristigli radovi biće objavljeni na Facebook stranici Donorske mreže Srbije (www.facebook.com/pages/Donorska-mreža-Srbije/293635240063), gde će građani moći da glasaju „lajkovima“, nakon čega će po 10 najboljih radova (sa najviše osvojenih „lajkova“ iz svake kategorije ući u uži krug za prvo, drugo i treće mesto.

Evropski dan donorstva (EDD) je godišnji događaj, koji se od ustanovljenja 1996. Godine od strane Saveta Evrope, obeležava svake godine, druge subote u oktobru mesecu, u cilju promovisanja kulture donacije i transplantacije organa. Na ovaj način se ohrabruje debata i pružaju informacije vezane za donaciju i transplantaciju organa, zakonske i medicinske mere kako bi svaka osoba mogla da odluči po pitanju donacije i svoju odluku obznani svojoj porodici.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, slobodno nas kontaktirajte putem Facebook stranice ili putem elektronske pošte: aleksandar_nesic@dm.org.rs