Home [akcija] Kampanja CTRL+S – Koliko znamo o digitalnom nasilju?

Kampanja CTRL+S – Koliko znamo o digitalnom nasilju?

108
0
branko-kompCentar E8 pokreće kampanju CTRL+S koja će se baviti prevencijom digitalnog nasilja među mladima, koji često nisu svesni činjenice da nasilje na Internetu može imati efekte kao i fizičko ili psihičko nasilje u realnosti. Naš cilj je da edukujemo mlade i da ih naučimo da Internet treba koristiti ali uz punu svest o  posledicama koje reči na Internetu imaju, kao i o tome kako da prepoznaju i reaguju na nasilje kom potencijalno mogu biti izloženi.
 
Kampanja pod sloganom CTRL+S, u okviru programa “Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila”, će se sprovoditi u 10 gradova Srbije kroz edukativne sadržaje u direktnom radu sa mladima i putem aktivnosti koje će se odvijati na Internetu. 
 
U cilju lansiranja kampanje Ctrl + S napravili smo i video klipove sa ljudima koji su istaknuti u svom radu na Internetu i imaju javne poslove. Video klipovi imaju za cilj da pokažu individualna iskustva osobe pred kamerom. Fokus jeste na ličnim iskustvima na internetu, jer verujemo da mladi tako najviše mogu da nauče. Kad se suoče sa tim da njihove reči imaju težinu na internetu, kao i u realnom životu.  

 
Ovde možete videti video klipove: