Home [konkursi] Mladi su zakon beogradski okrug – KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH PROJEKATA U...

Mladi su zakon beogradski okrug – KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH PROJEKATA U CILjU PODSTICANjA AKTIVIZMA I VOLONTERIZMA MLADIH

40
0

book9U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Resurs centar za Beogradski okrug, Građanske inicijative vas poziva da učestvujete na konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata „MLADI SU ZAKON”.

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstiče aktivizam i volonterizam mladih širom Srbije!

TEME KONKURSA:

S obzirom na to da su se ove godine desile poplave koje su ugrozile čitavu zemlju i da je pred nama period sanacija posledica poplava koji će trajati mesecima, tema ovogodišnjeg konkursa biće pre svega pružanje pomoći i podrške ugroženim građanima Obrenovca.

Konkurs je namenjen vama, kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje imate za cilj da pomognete najugroženijima u poplavama, tako što ćete kroz vaš projekat uspeti da:

motivišete i druge mlade, stvarate uslove i aktivnosti za aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena
učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima
promovišete solidarnost i humanost
promovišete međugeneracijsku saradnju
promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
promovišete zdrave i bezbedne stilove života
učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
podstičete preduzetnički duh kod mladih
promovišete osnovne vrednosti EU među mladima.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Beogradskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Napomena za vas: ukoliko želite da se prijavite kao registrovano udruženje mladih, Resurs centar za Beogradski okrug Vas može informisati o upisu u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta. Tokom trajanja programa, biće neophodno da budete evidentirani da biste ušli u proceduru izbora omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog prijavnog formulara do 25. jula 2014. godine na email: bojanam@gradjanske.org, ili poštom na sledeću adresu: Građanske inicijative, Trg Nikole Pašića 9/2/9, 11 000 Beograd sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs”.

Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti sa sajta Resurs centra za Beogradski okrug: www.gradjanske.org ili na omladinskom Internet portalu: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti Građanskim inicijativama putem elektronske pošte na email: bojanam@gradjanske.org ili telefonom na broj: 011 3398-637.

Prijavi se na konkurs koji traje od 16. juna do 25. jula 2014. godine!

AKTIVIRAJ SE i Ti!