Home [konkursi] Konkurs za prijem XXII generacije studenata na program “Studije budućnosti”

Konkurs za prijem XXII generacije studenata na program “Studije budućnosti”

30
0

DAUSBeogradska otvorena škola (BOŠ) poziva sve zainteresovane studente/kinje da se do 27. juna 2014. godine prijave na jednogodišnji multidisciplinarni program Studije budućnosti i postanu deo XXII generacije Odeljenja za napredne dodiplomske studije BOŠ-a.


O multidisciplinarnom programu “Studije budućnosti”


Jednogodišnji multidisciplinarni program Studije budućnosti želi da studente, kroz module znanja i veština, upozna sa glavnim globalnim trendovima i izazovima pred kojima se nalazi savremeni svet.

Ove studije treba da pruže odgovor na pitanje kako se oblikuje savremeno društvo prateći iskustva iz prošlosti, ali i otvarajući pitanja od sudbinske važnosti za društveni, kulturni, politički i antropološki razvoj savremenog čoveka.

Studije budućnosti teže da podstaknu i razviju interesovanje i debatu o najznačajnijim pravcima kretanja druge decenije 21. veka i da studentima omoguće uvid u najvažnija pitanja koja će se postavljati u budućnosti pred savremeno čovečanstvo: odnos države i društva, budućnost demokratije, dometi globalizacije, održivi razvoj, pitanje identiteta i nacionalne države, političko ujedinjenje Evrope i budućnost evropskih integracija, medijsko oblikovanje sveta, društvo znanja i nove tehnologije, nanotehnologija i nova tehnološka revolucija, budućnost radne snage, genetika.
Osim navedenog, Beogradska otvorena škola nudi najboljima i druženje kroz kurs stranog jezika, psihološke radionice, zimsku školu timskog rada i mnoge druge aktivnosti. Ideja čitavog programa jeste da se mladi ljudi, pored znanja i veština koje će dobiti u Beogradskoj otvorenoj školi, povežu i druže.

Kome je program namenjen?

Program je namenjen studentima i studentkinjama treće i četvrte godine univerziteta, koji još nisu diplomirali, imaju do 27 godina i žele da budu, ili jesu, aktivni i društveno angažovani.

Kako se prijaviti?

Zainteresovani studenti mogu da preuzmu formulare za prijavljivanje sa internet stranice DAUS-a i u prostorijama Beogradske otvorene škole (Masarikova 5, 16. sprat, kancelarija 1603) svakog radnog dana od 10 do 18 časova.

Neophodnu dokumentaciju studenti mogu doneti lično u prostorije Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 18 časova u kancelariju 1603, poslati imejlom na adresu upis2014@bos.rs, faksom na +381 (11) 3613 112, ili preporučeno poštom na adresu:

Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16, 11 000 Beograd
sa naznakom: Studije budućnosti Odeljenja za napredne dodiplomske studije (DAUS)


Kandidati koji su dostavili kompletnu dokumentaciju ulaze u drugi krug selekcije, koja podrazumeva proveru znanja.

Više informacija o konkursu, prijavnoj dokumentaciji i multidisciplinarnom programu Studije budućnosti mogu se potražiti na www.bos.rs/daus, dobiti na broj telefona +381 (11) 3061 577, ili putem imejla upis2014@bos.rs.