Home [akcija] Mladi Obrenovca osnivaju fondaciju za pomoć ugroženima

Mladi Obrenovca osnivaju fondaciju za pomoć ugroženima

52
0

Fondacija 1Grupa mladih iz Obrenovca, mesta koje je najviše pogođeno nedavnim poplavama, pokrenula je osnivanje fondacije “Obrenovac Youth Foundation“. Cilj fondacije je direktna pomoć ugroženoj deci i mladim ljudima sa teritorije opštine Obrenovac u prevazilaženju poteškoća izazvanim elementarnom nepogodom.  

Fondacija će raditi na mapiranju potreba dece i mladih u Obrenovcu, sakupljanju novčane i materijalne pomoći i obnovi ugroženih javnih prostora u Obrenovcu i to kroz tri sledeća programa: program edukacije i psihološke podrške, program za obnovu infrastrukture i program volonterskih akcija.

Ideja je nastala kao posledica poplave koja je zadesila opštinu Obrenovac, a sa željom da se nastavi kontinuitet brige o deci i mladima po kojoj je ova opština bila prepoznatljiva u prethodnom periodu. Zadatak fondacije biće da odgovori na različite potrebe dece i mladih u pogledu psihološke, materijalne i volonterske podrške kako bi one bile prepoznate kao važne od strane svih nadležnih lokalnih i nacionalnih institucija.

Fondacija će formalno biti osnovana u toku naredne nedelje, a na sastanku koji je ovim povodom održan 25. maja u Biznis centru opštine Savki venac u Beogradu, dogovoreni su misija, vizija i ciljevi fondacije.

Fondacija 5

 

Osnivanje fondacije inicirali su Duško Krstić – urednik portala youth.rs, Branko Spasić – osnivač grupe “Mladi 11500”, Bojana Ašković – koordinatorka programa za mlade “Centra za građansko delovanje”, Jelena Ožegović – asistentkinja za marketing i komunikacije Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), Stefan Aleksić – aktivista, Marko Ristić – urednik magazina “Nocturne”, Bojana Miković – Građanske inicijative i drugi aktivni mladi Obrenovčani i Obrenovčanke. Osnivanje fondacije podržala su brojna udruženja i fondacije iz cele Srbije.