Home [njuz] Povišica na čeku

Povišica na čeku

49
0

marantz.gifMinistarstvo prosvete podeliće ove školske godine oko 18.000 studentskih kredita i neograničen broj stipendija. Visina na čeku biće nepromenjena – 5.100 dinara. Prošle godine 3.000 studenata je oslobođeno od vraćanja kredita.Konkurs za kredite i stipendije počinje 1. oktobra i trajaće mesec dana.

Svi redovni studenti koji imaju prosek iznad 8,5 i očišćenu godinu imaće pravo da podnesu dokumentaciju za stipendije.Kako smo saznali u Ministarstvu, prošle godine je dodeljeno 4.000 stipendija. One se ne vraćaju i ove godine bi trebalo da ih bude deljeno više. To je nagrada od države za najbolje studente.

A, da je broj onih kojima je knjiga na prvom mestu, govori i podatak da broj stipendija raste iz godine u godinu. – Kredite moraju svi da vrate – rekli su nam u Ministarstvu. – Oslobađaju se samo oni studenti koji su očistili godinu i imaju prosek iznad 8,5. Svakako, oni su dužni da 4 meseca po završetku studija o tome obaveste nadležnu banku ili Ministarstvo. Ukoliko to ne urade, moraće da vrate celokupan iznos koji su dobili tokom studiranja.

Izvor:V. Novosti

J. Su