Home [treninzi] POZIV ZA UCESNIKE: medjunarodna omladinska razmena u Francuskoj – Sustainable Housing –...

POZIV ZA UCESNIKE: medjunarodna omladinska razmena u Francuskoj – Sustainable Housing – 15-30.06.2014.

40
0
logomisMladi istraživači Srbije otvaraju  konkurs za ucesnike na medjunarodnoj omladinskoj razmeni “Sustainable Housing” u Francuskoj (Montcombroux-les-Mines, Loddes, Sorbier, Allier, Auvergne) koji je zakazan za period 15-30.06.2014. (ukljucujuci dolazni i odlazni dan)
 
Organizacija domacin Le Créneau vec 20 godina vodi racuna o zamku iz 19. veka u Les Prureaux. Kako bi promovisala i zastitila prirodno okruzenje zamka, ova organizacija razvija tematske  projekte u okolini zamka. Prosle godine su poceli da se bave eko-gradnjom objekata u blizini. Projekat “Sustainable housing” je nastavak te ideje, sa tom razlikom sto ukljucuje medjunarodne ucesnike. 
Kako je drvo prirodan materijal iz okruzenja na raspolaganju, ucesnici ce, zajedno sa organizatorima, praviti drvene konstrukcije. Na taj nacin ce nauciti razne tehnike rada sa drvetom, vrste gradje, kao i o drugim recikliranim materijalima.
U slobodno vreme ce biti organizovane i radionice o zastiti zivotne sredine kroz volontiranje i druge forme aktivnog gradjanstva. Ucesnici ce takodje pripremiti zavrsni dogadjaj gde ce u prisustvu lokalnog stanovnistva prikazati sta su uradili i promovisati ovu razmenu iskustva. 
 
 
Poziv za zainteresovane ucesnike je otvoren do 05.05.2014. u 10 sati ujutru, a za vodju grupe cim se neko prijavi. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni ce biti 4 grupe (4 ucesnika+1 lider): francuska, srpska, bosanska i italijanska. 
 
Vise o razmeni pogledajte ovde.
 
 
Poziv za zainteresovane ucesnikeje otvoren do 05.05.2014. u 10 sati ujutru.  05.05. cemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani ce biti pozvani da u naredna dva dana  uplate participaciju i dodju do nas da prijavu potpisu. Ukoliko izabrani ucesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubice pravo da ucestvuju i njihovo mesto ce biti ustupljeno nekom drugom.
 
Razmena je namenjena mladima od 18 do 25 godina. Iz Srbije ce ici grupa od 4 ucesnika sa jednim vodjom grupe (bez gornje granice u godinama). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vodje grupe treba da imaju slicno iskustvo. Mozete aplicirati za vodju grupe ili za ucesnike. Za vodju grupe nema roka – ko se pre prijavi (zbog kratkog vremena pred pripremni sastanak koji je 15-17. maja)
 
Vodja grupe ce imati obavezu da:
– ucestvuje na pripremnom sastanku sa ostalim organizatorima 15-17 maja (100% troskova puta, smestaja i ishrane su placeni)
– koordinise kupovinu karata ucesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo pozeljno da idete svi zajedno)
– bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
– predstavi rezultate razmene po povratku
– osigura da su svi ucesnici doneli karte u MIS po povratku.
 
Vodja grupe je oslobodjen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija 70% putnih troskva nazad, po povratku sa razmene (100% za pripremni sastanak).
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva placene troskove smestaja, hrane i samog programa, dok ucesnici placaju kartu od cega ce po povratku kuci dobiti nazad 70%. Za ucesce preko Mladih istrazivaca Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put ide na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine vec bili na jedom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami placate kartu, i da ce vam biti vraceno 70% kada, po povratku u Srbiju, posaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih posaljemo organizatorima u Francusku. 
 
Procitajte pazljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, bice potrebno da tu prijavu i potpisete. Ako ste iz Beograda, u nasoj kancelariji, ako ne, onda cete nam poslati postom.
 
MLADI ISTRAZIVACI SRBIJE – Volonterski servis Srbije  
YOUNG RESEARCHES OF SERBIA – Voluntary Service of Serbia
Bulevar umetnosti 27, 11070 Belgrade