Home [akcija] ‘Korice ima – nož nije, listove ima – drvo nije’.

‘Korice ima – nož nije, listove ima – drvo nije’.

62
0

svetskidanknjigecoverMože biti roman, zbirka pesama, krimić, istorijsko delo. Neke od njih su ekranizovane, a iskusni filmofili će vam uvek reći kako je knjiga uvek bolja od filma. Melanholici vole da je čitaju po kišnome danu, optimisti će sipati čašu vina I po sunčanom danu slaviti njeno visočanstvo-knjigu.

 

Danas je Svetski dan knjige. Davne 1616. godine 23. Aprila preminula su dva vesnika svetske književnosti, Servantes I Šekspir, a Unesko je 1995. odlučio da današnji dan bude proglašen Svetskim danom knjige.

Dosta bitnih događaja za jedan dan, neko će reći, ali zar ne treba slaviti sve one koji su nam na mudar način omogućili da svoje slobodno vreme provodimo uz njihova najbolja dela.

Pored Sajma knjiga, danas je idealna prilika da izvadite svoj spisak i pohitate u prvu knjižaru kako biste dopunili svoju biblioteku, jer čak 82 knjižare u Srbij nude popust od minimalno 10 odsto za sve članove javnih biblioteka.

Ako ste zadovoljni ličnom bibliotekom, onda možete podeliti sa prijateljima, na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter, Instagram, šta to interesantno čitate danas, ovih dana…

Podelite sliku knjige koju trenutno čitate, omiljeni citat, naslov sa haštagom #danascitam. Ovu akciju online podrške Svetskom danu knjige pokrenuo je Idejnet klub sa idejom da se na simboličan način obeleži i ne zaboravi ovaj dan.

U čast čitanju na časovima, krišom, ispod klupe, neprospavanim noćima provedenim u iščekivanju kako će naš omiljeni junak završiti svoju avanturu, proslavimo ovaj kišoviti dan uz šolju toplog čaja i po koji red vaše omiljene knjige.

Milena Milenkovic