Home [njuz] Koga ćeš nominovati za TOYP ove godine?

Koga ćeš nominovati za TOYP ove godine?

38
0

JCI TOYP (Ten Outstanding Young Persons) ima za cilj prepoznavanje mladih ljudi koji se odlikuju uspehom u svojim oblastima i na taj način stvaraju pozitivne promene u svom okruženju. Organizovanjem ovog međunarodnog događaja po prvi put u našoj zemlji, nastojimo da pored zvaničnog prepoznavanja njihovih dostignuća, za ove mlade i talenotvane ljude obezbedimo medijski prostor i time doprinesemo jačanju svesti sire društvene zajednice o velikim projektima, proizvodima, idejama. Laureati, na taj način motivišu svoje kolege u dostizanju izvrsnosti. Njihove priče o otkriću, odlučnosti i domišljatosti, inspirišu druge mlade ljude da budu bolji lideri i stvaraju bolje društvo.

Uspostavljen u SAD 1932. godine, JCI TOYP je promovisao mnoge mlade i kasnije poznate osobe, poput Džona Kenedija, Henrija Kisindžera, Nelsona Rokefelera, Elvisa Prislija, Vejna Greckog, Orsona Velsa, i mnoge druge. Od tad se uspešno organizuje, svake godine, u preko 20.-tak zemalja širom sveta. Konkurs za sve kandidate u Srbiji traje do 15-og aprila i tokom tog perioda, brojne organizacije i pojedinci širom Srbije biće uključeni u traženje ovih mladih i darovitih ljudi. Ukoliko smatrate da neko od njih postoji u Vašem okruženju budite slobodni da nam se obratite i da zajedno doprinesemo izboru najboljih.

Žiri koji će biti posebno formiran za svaku od dole navedenih kategorija, biće sastavljen od naših najeminetnijih stručnjaka u poljima njihove ekspertize. Nakon završetka konkursa, članovi će izabrati po jednog kandidata u svakoj oblasti koji će biti kandidat naše zemlje za odlazak na svetski kongres koji se održava u Lajpcigu (Nemačka), a na kome će biti prisutno preko 6.000 mladih lidera predstavnika nacionalnih komora JCI-a. Celokupan nacionalni projekat završiće se svečanom dodelom nagrada u zgradi Vlade Vojvodine.

JCI Srbija, i lokalna komora JCI Novi Sad, po prvi put organizuju ovaj program, a kandidati će biti nominovani u sledećim oblastima:

  •  Poslovno/preduzetničko dostignuće
  • Akademsko liderstvo/dostignuće
  •  Ekološko liderstvo
  • Naučni/Tehnološki razvoj
  • Medicinska inovacija

Više informacija o uslovima konkursa I prijave možete naći na www.novisad.jci.rs/toyp-2014

Junior Chamber International (JCI) je međunarodna organizacija mladih lidera i preduzetnika, koja pruža razvojne mogućnosti mladima širom sveta u stvaranju pozitivnih promena. Ima 200.000 aktivnih i mnogobrojne počasne članove koji učestvuju u projektima, konferencijama i seminarima. Broji više od 5.000 lokalnih organizacija u 115 zemalja širom sveta.