Home [njuz] Političke partije u Srbiji moraju da zauzmu jasan stav o mladima!

Političke partije u Srbiji moraju da zauzmu jasan stav o mladima!

49
0

izbori sajtKako bi mladi mogli da donesu odluku o tome da li će i za koga glasati na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, neophodno  je  da budu upoznati sa stavovima političkih partija na temu brige o mladima u Srbiji.

 

Zato su Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), u okviru inicijative “Glas za mlade”, svim političkim  partijama  koje će učestvovati na izborima 16. marta poslale kratak upitnik.

Kroz upitnik stranke treba da se izjasne da li će se, kroz političko delovanje nakon  izbora, zalagati za obezbeđivanje institucionalnih preduslova za brigu o mladima, i to kroz:
•    opstanak  Ministarstva  omladine i sporta,
•    zadržavanje  ili povećanje nivoa budžetskih izdvajanja za projekte u oblasti omladinske politike i
•    procenu uspešnosti stare kao i pripremu nove Strategije za mlade.

Stavovi prikupljeni od političkih partija biće predstavljeni na tribini koja će biti organizovana prve nedelje marta. Tribina će ujedno biti prilika i za direktan dijalog predstavnika/ca izbornih listi i predstavnika/ca mladih.

U okviru predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore mlade u Srbiji, pre svega, zanimaju konkretne političke mere za njihovu bolju budućnost.
Zato, pre nego što mladi odluče kome će 16. marta dati svoj glas, političke partije moraju da daju svoj “Glas za mlade”.