Home [konkursi] Konkurs za prijavu projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz...

Konkurs za prijavu projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Beograda u 2014. godin

48
0

Na osnovu člana 76. Zakona o kulturi („Službeni glasnik RS”, broj 72/09), člana 64. Odluke o Gradskoj upravi grada Beograda („Službeni list grada Beograda”, br. 51/08, 61/09, 6/10, 23/10, 32/10 i 42/12) i u skladu sa Pravilima o uslovima, postupku i kriterijumima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Beograda VI-02 broj 110-2/14 od 4. januara 2014. godine

 

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA, Sekretarijat za kulturu, Beograd, Kraljice Marije 1 raspisuje KONKURS ZA PRIJAVU PROJEKATA U KULTURI KOJI SE FINANSIRAJU I SUFINANSIRAJU IZ BUDžETA GRADA BEOGRADA U 2014. GODINI

Predmet konkursa su projekti u kulturi, za oblasti:
– bibliotečko-informacionu,
– kulturno-obrazovnu,
– zaštitu kulturnih dobara,
– muzičko stvaralaštvo,
– amatersko stvaralaštvo,
– scensko stvaralaštvo,
– vizuelne umetnosti,
– kinematografiju i audio-vizuelno stvaralaštvo.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju ustanove kulture čiji osnivač nije grad Beograd, udruženja u kulturi, umetnici, kao i drugi subjekti u kulturi.

Podnosilac prijave koji nema status pravnog lica u prijavi dostavlja podatke o pravnom licu, sa sedištem na teritoriji grada Beograda, preko koga se projekat realizuje.

Prijave se podnose na propisanom obrascu, koji se može preuzeti sa ove internet-strane (na dnu).
Uslovi, postupak i kriterijumi za izbor projekata propisani su Pravilima o uslovima, postupku i kriterijumima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Beograda, koja se mogu preuzeti sa ove internet-strane (na dnu).

Prijava sadrži podatke o podnosiocu prijave, oblasti na koju se projekat odnosi, statusu podnosioca prijave, podatke o projektu i finansijske pokazatelje.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom javnom glasilu koje izlazi za teritoriju grada Beograda – prijave se mogu predati zaključno sa 7. martom 2014. godine.

Projekat koji je predmet prijave dostavlja se u pet primeraka (po mogućstvu i u elektronskom obliku) na adresu: Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za kulturu, Beograd, Ulica kraljice Marije br. 1.

Neće se razmatrati prijave podnosilaca koje nisu dostavljene u roku za podnošenje prijava, kao i prijave podnosilaca koji nisu ispunili obaveze iz ugovora zaključenih sa Sekretarijatom za kulturu, iz prethodnih godina.

Konkurs se ne odnosi na projekte u oblasti izdavaštva i filmske produkcije.

Komisije će završiti sa radom u roku od 60 dana od dana zaključenja konkursa, a rezultati konkursa biće proglašeni u skladu sa aktima grada Beograda koji regulišu budžet grada za 2014. godinu.

Rezultati konkursa biće objavljeni na zvaničnoj internet-strani grada Beograda.

  Prijava
  Pravila o uslovima, postupku i kriterijumima za izbor projekata