Home [konkursi] NAGRADNI KONKURSI „ZELENI PEČAT“ I „ZELENI AKTIVISTA“

NAGRADNI KONKURSI „ZELENI PEČAT“ I „ZELENI AKTIVISTA“

52
0

zeleniaktivista-logoEvropski omladinski centar poziva Kancelarije za mlade da se prijave na nagradni konkurs “Zeleni pečat” čiji je cilj promovisanje primera dobre prakse u oblasti zaštite zivotne sredine.
Kancelarija za mlade koja najbolje pokaze na koji način je uključila mlade i doprinela zaštiti zivotne sredine će pored nagrade “Zeleni pečat” dobiti i opremu po zelji za svoju kancelariju u visini od 1000 evra. Prijavite svoju ili drugu KZM i pokaţite zašto je ona “zelena”.

 

Pored ovog konkursa, otvoren je i nagradni konkurs “Zeleni aktivista”, namenjen mladim pojedincima koji su prepoznati kao promoteri pozitivnih modela građanskog aktivizma u oblasti zaštite zivotne sredine. Prijavite vašeg “Zelenog aktivistu” i pokazite zašto je baš on zasluzio nagradu – profesionalni fotoaparat kako bi mogao da zabelezi nastavak svog ekološkog aktivizma.
Pobednike konkursa odlučivaće jedan glas FB publike i jedan stručni glas zirija. Poslednji dan prijave je 31. januar 2014. godine, dok će dobitnici nagrada biti objavljeni 11. februara 2014. godine. Svečana dodela nagrada će biti na zavšnoj konferenciji “Zivotna sredina u omladinskoj politici u Srbiji” u Beogradu.

Konkurs se realizuje kroz projekat „Zivotna sredina u omladinskoj politici u Srbiji“ sa partnerima Centrom za ekonomiju, politiku, ekologiju i razvoj i Srpskim centrom za ekološka istrazivanja.
Sredstva za inicijativu je obezbedio Regionalni centar za zivotnu sredinu sa Švedskom agencijom za međunarodnu razvoj i saradnju.

Detaljnije informacije, kao i prijava za konkurs mogu se pronaći na sajtu www.zeleniaktivista.com.