Home [konkursi] Konkurs za Akademiju liberalne politike 2014

Konkurs za Akademiju liberalne politike 2014

53
0

ni 1387999178 f1f4 nLibertarijanski klub – Libek, uz podršku Global Philanthropic Trust i Friedrich Naumann Stiftung, raspisuje KONKURS za upis treće generacije polaznika Akademije liberalne politike, našeg jednosemestralnog programa koji će biti realizovan u periodu od februara do juna 2014. godine u Beogradu.

 

Akademija liberalne politike (ALP) je najopsežniji obrazovni projekat Libeka u našoj šestogodišnjoj istoriji i predstavlja najkrupniji iskorak u pravcu kvalitetnijeg obrazovanja za slobodu. Ponosni smo na intelektualni imidž ALP-a koji smo izgradili sa prethodne dve generacije polaznika.

Program će obuhvatati različita polja interesovanja. Jednom sedmično polaznici će, u sklopu glavnog programa, pohađati po dve jednoipočasovne lekcije. Studenti će imati prilike da se podrobnije upoznaju sa najznačajnijim principima političke filozofije liberalizma, sa osnovnim zakonitostima tržišne ekonomije, kao i determinantama političkog odlučivanja. Program je zamišljen tako da unapredi akademske, ali i kapacitete za praktično javno delanje polaznika, pa će njime biti pokriven i rad na analizi i zastupanju javnih politika.

Jednom nedeljno, u okviru kreativnog programa, biće organizovane rasprave o filmovima, književnim i umetničkim delima, tematske diskusije sa relevantnim gostima, nagradno pisanje i objavljivanje eseja i radova kao i studijske posete ili rekreativne aktivnosti.

Nastavu će izvoditi stručnjaci, profesori, političari, analitičari i aktivisti iz zemlje i inostranstva, kao i predavači iz Libeka. Program će biti uobličen tako da maksimalno uvažava svakodnevne obaveze studenata na fakultetima.

Pravo da se prijave na konkurs ostvaruju svi zainteresovani studenti osnovnih studija privatnih i državnih univerziteta u Srbiji. Iznos kotizacije je 10.000 dinara, a polaznicima će biti pružena mogućnost uplate datog iznosa u pet mesečnih rata.

Libek će posle procesa selekcije dodeliti ČETIRI PUNE STIPENDIJE odabranim učesnicima.

Kotizacija pokriva:

  • tekuće troškove programa u vidu nastavnog materijala, korišćenje knjiga, publikacija i ostalih sadržaja,
  • Libek će polaznicima akademije obezbediti mogućnost savetovanja u respektabilnim akademskim i političkim institutima, kao i pristup biblioteci sačinjenoj od atraktivne strane i domaće literature.

Svim učesnicima koji uspešno završe program biće ponuđene mogućnosti daljeg usavršavanja u Srbiji i inostranstvu, kroz seminare, prakse ili konferencije.

Rok za prijavu na konkurs je 24. januar 2014 godine.

Prijavite se online na ovom linku!