Home [akcija] BUDIMO JAČI OD NASILJA!

BUDIMO JAČI OD NASILJA!

63
0

1469838 559520457467004 1743736049 nOmladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad se već nekoliko godina, kroz projekte namenjene mladima, bavi problemom sajber nasilja.Kroz obuke na temu elektronskog nasilja i zaštite privatnosti na Internetu, prošlo je dosta sajber pionira koji su kao vršnjački edukatori držali radionice u svojim školama. Ove godine tim sajber pionira je, u okviru realizacije projekta „Sajber pioniri 2.0″, kreirao edukativni spot na temu sajber nasilja pod sloganom „BUDIMO JAČI OD NASILJA!”

 

Video spot je prevashodno namenjen mladima kao najvećim korisnicima društvenih mreža, koji često nisu ni svesni da su bili žrtve sajber nasilja, kao ni da su bili ti koji vrše nasilje. Svrha projekta je iskoristiti elektronske medije kao trenutno najkorisniji izvor iinformacija koji mladi koriste za skretanje pažnje na problem porasta sajber nasilja među sve mlađim korisnicima Interneta.
Na društvenoj mreži Fejsbuk, stranica
https://www.facebook.com/SajberPionirije mesto gde se sajber pioniri bave objavljivanjem korisnih savete i pružanjem podrške u borbi protiv elektronskog nasilja kao i promovisanjem zdravih stilova života i pozitivnih vrednosti medju mladima.
Cilj samog projekta je informisanje i podizanje svesti, na prvom mestu mladih, o opasnostima koje se javljaju na Internetu, o elektronskom nasilju, o preveniji i razvijanju sigurnosnog i bezbednog okruženja u on-lajn svetu.


Projekat „Sajber pioniri 2.0″ je realizovan uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu, kroz implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade, kao i u okviru konkursa „Zdravo internet” Fondacije „Ana i Vlade Divac” koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.”

{youtube}q4C9Rs6ZI6g{/youtube}