Home [konkursi] Pokretanje E-redakcije 037

Pokretanje E-redakcije 037

55
0

redakcija fotoPrivlači te „novinarski poziv“, a najnovije vesti pretežno saznaješ na netu? Posmatraš ljude, pojave i dešavanja oko sebe i ponekad i napišeš nešto o njima? Želiš da tvoji tekstovi budu objavljeni u nekom od lokalnih medija? Imaš između 15 i 25 godina i živiš u Kruševcu?

 

Na pravom si mestu!

Sa pojavom novih medija javila se i nova grana novinarstva – web (online) novinarstvo. Ipak, šta se to sve izdešavalo dok nismo došli do web novinarstva? Koji su to osnovni principi i tehnike pisanja novinarskih tekstova – vesti, izveštaja, članaka, reportaža i intervjua? Kako odabrati pravi naslov za svoj tekst? Koji je značaj društvenih mreža i kako se iste mogu iskoristiti za promociju tekstova? Koliko je važno biti etičan u ovom poslu?

IdejNet Klub uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, kao i Fondacije za otvoreno društvo pružiće ti odgovore na ova, ali i još mnoga pitanja i podstaći te da postaneš aktivan član, ali i jedan od osnivača/čica prve kruševačke online redakcije. Kroz početne “redakcijske korake” u okviru dvodnevne radionice vodiće te Miloš Najdanović, diplomirani novinar i urednik portala Balkanrock.

Nakon radionice, imaćeš priliku da u okviru E-redakcije 037 novostečena ili unapređena znanja primeniš u istraživanju i uobličavanju pozitivnih primera na lokalu, kao i promovisanju pojedinaca koji su pokretači dobrih, zdravih i pozitivnih stilova života.

Ukoliko te je sve ovo zainteresovalo, klikom na sledeći link http://tinyurl.com/redakcija možeš postati deo ove priče, a ako ti je potrebna dodatna motivacija možemo pomenuti da će tvoje tekstove sem na našem sajtu, Kruševljani čitati na portalu Kruševac online i još nekim web adresama.

Rok za prijavu – 11.decembar!