Home [njuz] Konferencija „BIMUN 2014“

Konferencija „BIMUN 2014“

34
0

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 11. međunarodnu studentskukonferenciju „BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2014“, koja će se održati u Beogradu od 12. do 16. marta 2014. godine.

 

Na Konkurs za „BIMUN 2014“ mogu se prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija do 29 godina, koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular sa motivacionim pismom. Najbolji domaći učesnici biće nominovani za BIMUN delegacije na drugim Modelima UN.

BIMUN studentima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa). Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN. „BIMUN 2014“ biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja.Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

„Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2014“ (12-16. mart 2014.) biće fokusiran na aspekte teme “Razvojna agenda posle 2015. godine”.

Na konferenciji će biti akademska simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:

– SAVET BEZBEDNOSTI: „Ljudska bezbednost i razvojni okvir posle 2015. godine“

– SAVET BEZBEDNOSTI – Krizni komitet: „Bezbednost i razvoj u Africi“

– EKONOMSKI I SOCIJALNI SAVET (ECOSOC): „Razvojna agenda posle 2015. godine od siromaštva do prosperiteta“

– SAVET ZA LJUDSKA PRAVA: „Ljudska prava – temelj Razvojne agende posle 2015. godine“

– Izvršni odbor UNESKA: „Kultura kao faktor za održivi razvoj“

– BIMUN Junior – Treći komitet GENERALNE SKUPŠTINE: „Obrazovanje i Razvojna agenda posle 2015. godine“.

RANO PRIJAVLJIVANJE je do 01. decembra 2013. godine. DRUGA FAZA prijavljivanja učesnika biće do 20. januara 2014. godine.

Za više informacija o konferenciji „BIMUN 2014” i proceduri prijave za određeni komitet, posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org, www.bimun-unaserbia.org.