Home [akcija] Zumiraj rizik

Zumiraj rizik

57
0

 

Ove jeseni Omladina Jazas-a Novi Sad u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Gradskom upravom za Zdravstvo, pruža priliku srednjoškolcima i studentima da se na kreativan način izraze na temu problema bolesti zavisnosti. Istraživanja su pokazala da danas dosta mladih poznaje nekoga ko koristi narkotike/alkohol, da su bili u iskušenju da probaju ili da ih već koriste. Ovi podaci nam ukaziju da postoji društveno-medicinski problem u našoj sredini. Zbog toga je nastao projekat Zumiraj rizik”, čiji je cilj da se podigne svest o uticaju psihoaktivnih supstanci na zdravlje ljudi.

 

 

Mladi umetnici danas nemaju mnogo mogućnosti da se izraze na temu bolesti zavisnosti i zdravih stilova života, niti da izlažu svoje radove, tako da je ovo velika prilika za njih da se i približe ovim problemima, izlože svoje radove, dok posetioci da kroz umetnički doživljaj shvate prisustvo ovoga velikog izazova u modernom drustvu.

 

 

Srednjoškolci i studenti imaju priliku da iskažu svoj talenat i umetničko umeće slanjem fotografija, grafičkih prikaza i likovnih radova na konkurs otvoren od 15. oktobra do 15. novembra.

 

Radovi treba da prikažu problem bolesti zavisnosti sa gledišta mladih, kako se oni susreću sa njima i kako ih rešavaju.

 

 

Potrebno je dostaviti dva rada koji prikazuju bolesti zavisnosti iz dva različita aspekta, jedan koji predstavja neki od sveprisutnih problema ove prirode, a drugi koji predstavlja pozitivnu stranu i neki dobar primer iz prakse.

 

 

Biće izabrano 30 radova koji će kasnije biti izloženi, dok će najbolji radovi odabrani od strane stručnog žirija, biti nagrađeni u iznosu od 7000 dinara za prvo mesto, 5000 dinara za drugo i 3000 dinara za treće. Izložba će se realizovati početkom decembra i biće otvorena dve nedelje.

 

 

Radove doneti lično ili poslati na adresu Maksima Gorkog 48, 21000 Novi Sad, odnosno na mejl adresu sonja.mijatovic@jazas.rs .

 

Sve dodatne informacije se mogu pronaći na sajtu Omladine JAZAS-a Novi Sad (www.sida.org.rs) ili kontaktom na mejl adresu sonja.mijatovic@jazas.rs .