Poziv bendovima za učešće na drugom Pozitivnom koncertu

0
SHARE

 

Drugi po redu humanitarni Pozitivan koncert biće održan u Novom Sadu u nedelju, 1. decembra 2013. godine, na Svetski dan borbe protiv SIDE. Koncert će biti održan u klubu „The Quarter“, a organizator je Udruženje Prevent iz Novog Sada.

 

 

Ovim putem Udruženje Prevent poziva mlade novosadske autorske bendove da se uključe u kampanju obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE i pruže podršku u borbi protiv HIV-a nastupajući na humanitarnom koncertu koji se održava drugu godinu zaredom u Novom Sadu i ima tendenciju da postane tradicionalna novosadska manifestacija.

 

Bend koji bude odabrao organizacioni tim iz Preventa otvoriće drugi Pozitivan koncert i imaće priliku da kroz polučasovni nastup predstavi publici svoj autorski rad.

 

Zainteresovani bendovi bi trebalo da do 1. novembra 2013. godine pošalju na mail adresu udruzenjeprevent@gmail.com biografiju benda, kontakt podatke i tri pesme (mp3, youtube, bandcamp, soundcloud…). Poželjno je da uz ove osnovne podatke i snimke bend pošalje i linkove ka svojim stranicama na internetu.

 

Na konkurs se mogu prijaviti svi bendovi iz Novog Sada koji bi želeli da učestvuju bez obzira da li već imaju neko zvanično izdanje ili ne.

 

Bend koji će otvoriti Pozitivan koncert biće odabran najkasnije do 15. novembra, a organizatori će ime benda objaviti na zvaničnoj facebook stranici Pozitivnogkoncerta, kao i na svom sajtu www.prevent.org.rs i u relevantnim medijima.

 

Ove godine Pozitivan koncert je podržala i Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada, a društveno-odgovorne kompanije odazvale su se pozivu da učestvuju u pribavljanju novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV infekcijom – Komercijalna banka, Dexy Co., Jasmil, a spisak nije konačan.

 

Na prvom Pozitivnom koncertu, koji je održan 1. decembra 2012. godine u Studiju M, nastupali su bendovi Empathy Soul Project, Inbox i Šesto čulo. Pojedinačnim donacijama posetilaca i uz pomoć donatora obezbeđeno je 20 novogodišnjih paketića deci koja žive sa HIV-om. Organizatori se nadaju da će ovaj humani cilj biti dosegnut i ove godine.

 

Cilj održavanja koncerta je da mladima, osim dobrog provoda, pružimo i osnovne informacije o načinu prenosa HIV-a, o tome kako mogu da zaštite sebe i druge, ali i da ih podstaknemo na razmišljanje da ljudi sa HIV infekcijom žive tu sa nama i uglavnom kriju svoj HIV status jer ih okolina diskriminiše. Diskriminaciju uglavnom izazivaju neznanje i strah. Mi ćemo se potruditi da aktivnostima koje budemo organizovali na dan koncerta u klubu Quarter razbijemo neke predrasude, damo savete, podelimo kondome i onda da se uz bendove koji će nastupati svi zajedno lepo provedemo. Zbog svega navedenog rešili smo da ulaz bude besplatan i ove godine“-navode organizatori.

 

Više informacija o ostalim učesnicima, kao i o pratećem programu drugog Pozitivnog koncerta, biće objavljene uskoro.

 

Korisni linkovi:

 

https://www.facebook.com/pozitivankoncertnovisad

 

http://prevent.org.rs/

 

https://www.facebook.com/pages/Prevent/227887660609251