Home [konkursi] Program Perspektiva za održivost | Trag Fondacija

Program Perspektiva za održivost | Trag Fondacija

68
0

Program Perspektiva za održivost ima za cilj da podstakne organizacije civilnog društva , kao i mreže organizacija da strateški promišljaju i koriste inovativne filantropske i fandrejzing prakse kako bi postale dugoročno održive i poslužile kao model ostalim organizacijama civilnog društva u postizanju održivosti.

 

Ovaj program je osmišljen sa ciljem da pomogne organizacijama /mrežama civilnog društva da dugoročno reše pitanje svoje održivosti. Program će se sprovoditi u dve faze – proces prikupljanja sredstava i mečing donacija za realizaciju projektnih aktivnosti.

Projekti sa kojima se prijavljuju organizacije civilnog društva/mreže treba primarno da budu u skladu sa misijom organizacije/mreže i da budu od šireg značaja za civilno i društvo uopšte. U tom smislu projekti su tematski negraničeni i treba da budu usmereni na rešavanje konkretnih problema koji su relevantni za širu zajednicu i veći broj ljudi.

Neophodno je da projekti imaju potencijal za prikupljanje sredstava i da su dugoročno održivi. Projekti treba da pokažu da imaju dobar i realan plan održivosti, kao i da će isti biti orijentisan na nezavisne izvore finansiranja poput donacija od pojedinaca, privrede i ekonomskih (dohodovanih) aktivnosti organizacija/mreža. Maksimalan iznos donacije je 30.000 USD po organizaciji/mreži i biće dodeljen odabranim organizacijama/mrežama kao mečing donacija. Mečing donacija je donacija čiji iznos zavisi od iznosa prikupljenih sredstava i dodeljuje se u odnosu 1:2, a do maksimalnog iznosa od 15.000 dolara po organizaciji /mreži (npr. ukoliko udruženje prikupi 10.000 dolara Trag fondacija donira 20.000 dolara).

Organizacije/mreže koje budu uključene u program, uz finansijsku podršku od 10.000 USD i konsultativnu pomoć Trag Fondacije, prikupljaće sredstva za svoje projekte u zajednicama u kojima deluju i šire, a Trag će udvostručiti prikupljeni iznos do maksimalne sume predviđene programom.

Rok za podnošenje prijava je 23.oktobar do 17h.

Detalje poziva i prijavni formular možete preuzeti na sajtu Trag fondacije www.tragfondacija.org.

Program Perspektiva za održivost sprovodi Trag Fondacija ( bivši BCIF) u okviru programa Građansko društvo za budućnost, u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).