Home [konkursi] Konkurs za kreativne tinejdzere – Junak/Junakinja iz kraja

Konkurs za kreativne tinejdzere – Junak/Junakinja iz kraja

50
0

Mladi od 14 do 19. godina koji žive u Beogradu imaju priliku da prijave svoj kreativni predlog projekta na konkurs koji je otvoren od 20. avgusta do 22. septembra 2013. godine preko Facebook stranice OSVAJANjE BEOGRADA!

Cilj programa JUNAK IZ KRAJA / JUNAKINjA IZ KRAJA je da srednjoškolci razvijaju kreativno razmišljanje kojim detektuju problem u svojoj okolini ili otkrivaju potrebu u okruženju koja nije zadovoljena, predlažu rešenje ili traže rešenje problema. Ove aktivnosti mogu biti umetničke intervencije, humane akcije pomoći drugima, intervencije za poboljšanje života, ulepšavanje kraja, otkrivanje prostora za male urbane intervencije (estetizacija, sadržaj, humanost). Kroz aktivno učešće mladih u razvoju grada, ovaj dugoročni projekat utiče na razvijanje i prepoznavanje pozitivnog sistema vrednosti.

Razmislite o tome šta vi vidite kao problem u svom kraju i predložite neko rešenje tog problema. Možete da se prijavite sami ili kao ekipa, a možete i da pozovete nekoga da vam pomogne da nađete rešenje. Otkrijte nam šta to fali u vašem kraju, a vi biste voleli da postoji. Budite nesebični i pomozite drugima, predložite neku kreativnu humanu akciju. Predložite uređenje ćoška, klupice, podruma, krova, terase, autobuske stanice, garaže ili nekog šteka. Da li želite da budete na stejdžu i pokažete svoj talenat?

Prijavite svoj predlog preko Facebook stranice OSVAJANjE BEOGRADA! slanjem poruke sa Word dokumentom u kome nam kratko opisujete vašu ideju (maksimalno 2.000 karaktera) i napišite koliko vam novca treba da ga realizujete. Možete da pošaljete i dodatne ilustracije u bilo kom digitalnom formatu. dodatne ilustracije u bilo kojoj digitalnom formatu. Obratite nam se putem Facebook poruke ili preko telefona 061/147-9717 ukoliko imate neke nedoumice, ako vam nešto nije jasno ili ako vam treba pomoć oko konkurisanja.

Najbolji predlozi dobiće novac za njegovu realizaciju, a oni koji predlože projekat – specijalnu nagradu! U procesu realizacije, mladima će pomoći Grad Beograd i njegove službe, ali i komšiluk ili opština, kao i mnogobrojne javne ličnosti koje prodržavaju projekat OSVAJANjE BEOGRADA!

Aktivizmom kroz projekte koji se realizuju u javnom prostoru u svim opštinama Beograda, tinejdžeri dobijaju svoje mesto u kulturnom životu grada, prepoznaje se njihov značaj u zajednici, razvija kultura njihovog života u velikom gradu. Stvara se javna platforma koja im omogućava vidljivost po pozitivnom principu, ali i koja im pruža osećaj da su njihove potrebe prepoznate kroz mogućnost da svoje okruženje kreativno prilagođavaju sebi.

Kroz slogan kampanje: POSTANI JUNAK IZ KRAJA! / POSTANI JUNAKINjA IZ KRAJA! mediji će prepoznati naše kreativne tinejdžere, a poznati građani našeg grada će im omogućiti da i oni postanu poznati kao junaci grada Beograda.