Home [treninzi] REGIONALNA ŠKOLA TRANZICIONE PRAVDE

REGIONALNA ŠKOLA TRANZICIONE PRAVDE

56
0

Fond za humanitarno pravo, Udruženje Pravnik i Fond za humanitarno pravo Kosovo, objavljuje konkurs za upis druge generacije studenata Regionalne škole tranzicione pravde, koja će se održati u Beogradu, od 18. do 29. novembra 2013. godine

Regionalna škola tranzicione pravde jedesetodnevni program neformalnog obrazovanjao instrumentima za suočavanje sa prošlošću. Polaznici Škole slušaće predavanja outvrđenim činjenicama na sudskim procesima pred Haškim tribunalom i nacionalnim suđenjima za ratne zločine, vansudskim mehanizmima za utvrđivanje činjenica o zločinima iz prošlosti, pravu žrtava kršenja ljudskih prava na reparacije i doprinosu arhiva i medija u utvrđivanju istine i odgovornosti, kulturi i sukobu sećanja i procesu pomirenja u post-konfliktnim društvima. Pored toga, studenti će imati prilike da razgovaraju o procesima napretka primene strategija tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji sa stručnjacima iz ovih zemalja. U okviru Škole predviđene su posete mestima stradanja u BiH, Kosovu i Srbiji.

PRIJAVA

Na konkurs se mogu prijaviti studentizavršnih godina i post-diplomskih studijauniverziteta izBosne i Hercegovine, Kosova i Srbije,članovi političkih partija,aktivisti organizacija civilnog društva, imladi profesionalci zaposleni u državnoj upravi(službenici ministarstava Bosne i Hercegovine, Kosova i Republike Srbije).

Za prijavu je potrebno dostavitibiografiju,motivaciono pismoidve preporuke, emailom natj-school@hlc-rdc.org.Sve troškove u vezi Škole snosi organizator. Prevod na maternji jezik je obezbeđen. Pohađanje Škole je besplatno.Konkurs je otvoren do 10. septembra 2013. godine.

Kontaktirajte nas:

Fond za humanitarno pravo
Dečanska 12/IV
Beograd, 11000
Tel: (381 11) 3349 766
email: tj-school@hlc-rdc.org
www.hlc-rdc.org

Fond za humanitarno pravo Kosovo
Eqrem Cabej 7 a
Prishtinë
Tel: +38138 243 488
email: teuta@hlc-kosovo.org
www.hlc-kosovo.org

Udruženje „Pravnik“
Porodice Ribar 49
Sarajevo, 71000
Tel: +387 61 290088
email: info@pravnik-online.info
www.pravnik-online.info