Home [akcija] Prijavi se za diverzantske edukacije!

Prijavi se za diverzantske edukacije!

40
0

 

Mnogi mladi Kruševljani letnje mesece koriste da bi se odmorili, napunili baterije za sledeću školsku godinu ili ponovni susret sa obavezama na fakultetu. Međutim, postoje i oni koji se odlučuju da leto u Kruševcu provedu stičući neka nova znanja i veštine. Upravo za njih ekipa Ajde festa je spremila raznovrstan edukativni program.

U okviru radionice stop trik animacije koju će voditi reditelj Miloš Tomić učesnici će inspiraciju tražiti u malim svakodnevnim stvarima koje gledamo, ali često ne primećujemo, učeći da prekrše poneko pravilo (gravitacije, normalnog protoka vremena ili kretanja) i trudeći se da izbliza pogledaju oko sebe i otkriju deliće sveta svakodnevice koje animiraju.

 

Na Ajde festu ove godine Kruševljani će imati priliku da se susretnu i sa svojevrsnom pozorišnom laboratorijom. Radionica „Ples sećanja“ zamišljena je kao upoznavanje sa bazičnim principima rada u savremenom pozorištu, kao što su osnove rada na telu i glasu, stvaranje improvizacija i glumačkih partitura kroz niz kreativnih vežbi i zadataka, rad sa tekstom, rekvizitom, muzičkim instrumentima i team-building vežbe. Ovaj rad može biti višestruko koristan i onima koji nisu profesionalno zainteresovani za glumu, ali imaju interesovanje za igrajući i kreativni pristup komunikaciji, za upoznavanje svog tela i glasa, treniranje volje i inicijativnosti, povećanje koncentracije i prisutnosti, oslobađanje sopstvene energije i prevazilaženje svojih granica u ovim sferama.

Za one koji žele da se oprobaju u pisanju recenzije sa koncerta ili vođenju intervjua, Ajde ekipa organizuje radionicu Rok novinarstva koju će voditi Miloš Najdanović, diplomirani novinar i urednik poznatog domaćeg portala Balkanrok.

Prijavete se preko ovog linka.

Rok, nedelja 4.avgust.