Home [akcija] – OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU KRUŠEVCA POVODOM UVREDA POMOĆNICE GRADONAČELNIKA –

– OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU KRUŠEVCA POVODOM UVREDA POMOĆNICE GRADONAČELNIKA –

34
0

Poštovani gradonačelniče,
Obraćamo Vam se povodom javno izrečenih uvreda od strane Vaše pomoćnice Slobodanke Miladinović na teret mlade volonterke sa Islanda, Erle Dur Magnusdotir. Komentarom na društvenoj mreži Fejsbuk, Vaša bliska saradnica je komentarišući jednu fotografiju podstakla i podržala govor mržnje i javno vređala osobu na osnovu izgleda, oblačenja i porekla.

Da podsetimo, 9. jula 2013. godine pomoćnica gradonačelnika Slobodanka Miladinović je društveno mreži Fejsbuk napisala ispod fotografije Erle Dur Magnusdotir (citiramo): „lepotica,kao i sve sto stize iz EU,KAODA JE KRENULA U BIVOLSKI KLUC DA POLIVA PAPRIKU“. Mlada volonterka je na poziv Kancelarije za mlade iz Kruševca došla 5. jula u Vaš grad i održala edukativnu radionicu na temu kako mladi iz Kruševca mogu besplatno da se usavršavaju i putuju u EU posredstvom Evropskog volonterskog servisa i Programa „Mladi u akciji“. Vređanje koje je Vaša koleginica uputila našoj volonterki je bilo na osnovu fizičkog izgleda, oblačenja i zemlje porekla. Vređanje se desilo na društvenoj mreži Fejsbuk i na tu izjavu je reagovao veći broj Vaših sugrađana: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=495057423895756&set=a.495056613895837.1073741848.100001745081338&type=3&theater.

Naša pitanja za Vas kao gradonačelnika Kruševca su:
o Da li je Vaša pomoćnica svojim izjavama predstavila zvaničan stava Grada Kruševca i stav Vašeg kabineta?
o Da li će Vaš kabinet na neki način sankcionisati ove uvrede i time pokazati da se govor mržnje od strane Vašeg kabineta neće tolerisati?
o Da li će se Grad Kruševac i članica Vašeg kabineta javno izviniti Erli Dur Magnusdotir?

Ceo incident su, pored lokalnih medija, prenele i druge lokalne i nacionalne medijske kuće u Srbiji, pa izvinjenje treba da bude podjednako glasno kao i uvreda.

Nadamo se da razumete zašto je važno da Vi kao gradonačelnik Kruševca jasno reagujete u ovoj situaciji kako biste sprečili da se slične situacije dešavaju i u budućnosti. Takođe se nadamo da će Vaš odgovor biti javan i jasan, kako je bila jasna poruka Vaše koleginice.

Grupa „ Hajde da…“
15.jul,2013