Home [konkursi] KONKURS ZA ORGANIZOVANJE EVS RADIONICA U JUNU I JULU, 2013

KONKURS ZA ORGANIZOVANJE EVS RADIONICA U JUNU I JULU, 2013

56
0

Ukoliko je tvoja organizacija, opština, đački parlament ili kancelarija za mlade (org/opš/đp/KZM) zainteresovana da sazna više o Evropskom volonterskom servisu i da ga predstavi mladima u tvojoj zajednici, pozivamo te da nominuješ svoj grad/opštinu/selo za EVS radionicu!

ŠTA JE EVS?
Evropski volonterski servis (EVS) je prilika za mlade uzrasta 18 – 30 (izuzetno i 16 – 17) godina iz Srbije da kao volonteri žive, uče i rade u evropskoj zemlji (zemlje EU plus 5 dodatnih zemalja) za koju se sami opredele, tokom 2 – 12 meseci. Učestvovanje u EVS projektima je za volontere iz Srbije besplatno, a bivaju im pokriveni troškovi puta, stanovanja, učenja, ishrane i osiguranja za sve vreme trajanja aktivnosti. Više informacija na: http://www.mladiuakciji.rs/o_evs-u.php.

 

ŠTA JE EVS RADIONICA?
EVS radionica će mladima od 16 do 30 godina približiti šta je EVS, koji su koraci odlaska na EVS u Evropsku uniju, kako naći pravu organizaciju iz EU, kako popuniti biografiju i motivaciono pismo, koji su sve troškovi pokriveni, kako izgleda volontirati u EU itd.
Svaka EVS radionica će trajati 4 sata i vodiće je EVS volonter koji borave u Srbiji. Radionica će se sastojati iz niza prezentacija i radionica na engleskom jeziku koje će na zanimljiv način predstaviti EVS. Cilj je da, nakon radionice, mladi učesnici imaju dovoljno informacija da mogu sami da počnu da koriste EVS.

 

KAKO NOMINOVATI SVOJ GRAD/OPŠTINU/SELO ZA EVS RADIONICU?
Sve EVS radionice će biti realizovani tokom juna i jula, 2013., pa je popunjenu prijavu potrebno
poslati što pre .

Prijavni formular, kao i više informacija, možeš pronaći u nastavku:
http://www.mladiuakciji.rs/img/word_ikona.jpg Prijavni formular za EVS radionicu, jun-jul, 2013