Home [akcija] Poziv na Eko UP debatu, 27. juna u EU info centru u...

Poziv na Eko UP debatu, 27. juna u EU info centru u 17 časova

61
0

Delegacija EU u Republici Srbiji i Informacioni centar EU obeležavaju jun kao mesec ekologije nizom akcija i događaja čiji je cilj promocija ekologije i zaštite okoline, ali i promocija građanskog aktivizma jer je 2013. proglašena za Evropsku godinu građana. Kako bi se ekološki aktivizam promovisao i putem društvenih mreža, Delegacija Evropske unije i EU Info centar u saradnji sa Centrom modernih veština organizuju i pozivaju vas da uzmete učešće na Tweet UP debati pod nazivom “Eko UP”, koja će se održati 27. juna u EU info centru (Dečanska 1, Dom omladine) u 17 časova .
Bila bi nam velika čast i zadovoljstvo kada biste sa ostalim govornicima (Ivan Karić, Miloš Đajić, Srđan Stanković, Aleksandar Macura) učestvovali u diskusiji o ekološkom aktivizmu i ekološkim politikama.
Na skupu će biti razmenjene ideje Twiter zajednice o mogućim zajedničkim akcijama za očuvanje okoline. U maju je pokrenuta Twitter kampanja #budiaktivan u kojoj građani predlažu mere za unapređenje životne sredine. Učesnici na EkoUP-u mogu takođe predložiti ideje koje mogu ući u izbor 10 najboljih predloga koji će tokom leta biti predmet glasanja.  Najbolja ideja će biti sprovedena od septembra.

 

AGENDA

 

17.00 – 17.05 Uvodne Napomene

  • Nadežda Dramićanin, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

 

17.05 – 17.25 Ekološki aktivizam i ekološke politike u Srbiji

  • Ivan Karić, Neformalna zelena poslanička grupa

– Ekološke politike

 

  • Miloš Đajić, Centar modernih veština

– Ekološka svest građana

 

  • Srđan Stanković, Supernatural

– Ekološki aktivizam: primer dobre prakse

 

  • Aleksandar Macura, član Team Europe Delegacije EU u Srbiji

– Ekologija i održiva energija

 

 

17.25 – 18.30 Diskusija