Home [njuz] KREĆE OMLADINSKI AUTOBUS U 6 GRADOVA SRBIJE I CRNE GORE

KREĆE OMLADINSKI AUTOBUS U 6 GRADOVA SRBIJE I CRNE GORE

35
0

U periodu od 24 -29. Juna 2013, 34 mladih iz 6 gradova Srbije (Novi Pazar, Sjenica, Prijepolje) i Crne Gore (Berane, Rožaje, Plav) će učestvovati u aktivnosti „Omladinski autobus“ kao sastavni deo projekta „Aktivni mladi za aktivne zajednice“.

Projekat se sprovodi u partnerstvu Centra za omladinski rad (CZOR) i Foruma MNE iz Crne Gore, a podržan je od strane Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i u Srbiji a u sklopu “Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora“ i Ambasade Kraljevine Norveške.

Pored Foruma MNE, partneri su Udruženje Urban In iz Srbije i Centar za stručno obrazovanje iz Crne Gore.

Osnovna ideja omladinskog autobusa je da mladi za 6 dana obiđu 6 gradova u veselom brendiranom autobusu i promovišu omladinski aktivizam, ineterkulturalizam i multikulturalizam kroz javne događaje koje su sami pripremali. Mladi su se za ovaj događaj spremali tokom 3 modula (multikulturalizam i interkulturalizam, razvoj zajednice i aktivizam mladih), kao i kroz male akcije koje su sprovodili u svojim zajednicama (uređenje parkova, potpisivanje peticije za renoviranje fiskulturne sale, snimanje kratkog filma o stanju mladih itd).


U okviru omladinskog autobusa mladi će sprovoditi ulične akcije, flesh-mobove, pričaće otvoreno sa predstavnicima vlasti ovih 6 gradova o pitanjima mladih, a svi zajedno ćemo se zabavljati u ovim letnjim danima.


Pridružite nam se!