Home [konkursi] Konkurs za pokretače i pokretačice

Konkurs za pokretače i pokretačice

44
0

Ako si građanin/ka koji primećuje da neke stvari mogu da budu bolje i nervira te što niko ništa ne preduzima; ako veruješ da ljudi zajedničkim radom mogu da naprave promene u svom okruženju; ako trenutno živiš u Beogradu i želiš da učiš, napreduješ i razvijaš sopstvene liderske veštine – postani pokretač/ica Udruženja građana Srbija u pokretu.

Prijavi se na tromesečnu volontersku praksu koju ćemo organizovati tokom jula, avgusta i septembra 2013. godine.

Ko su pokretači i pokretačice Srbije u pokretu?

Pokretači/ce Srbije u pokretu su građani/ke (od 18 do 118 godina) koji žele da volonterski preuzmu odgovornost, pokrenu zajednicu i promene okruženje u kome žive.

Njihov zadatak je da rade na rešavanju problema iz svog komšiluka sprovodeći kampanju organizovanja zajednice i obavezujući se da će u periodu od tri meseca:

  • Posvetiti oko 10 sati nedeljno volonterskom radu
  • Okupiti i pokrenuti ljude oko sebe da se priključe njegovoj/njenoj kampanji

Srbija u pokretu izabraće najviše 15 pokretača/ica. Izabrani će imati priliku da prođu kroz intezivan proces treninga i vežbi razvijenih na Harvard Univerzitetu i nauče da:

  • Organizuju zajednicu
  • Rade u timu
  • Sprovedu uspešno kampanju
  • Unaprede svoje liderske veštine

Petnaest pokretača/ica imaće priliku da rade s najboljim stručnjacima u oblasti organizovanja zajednice i postaće deo svetske mreže Leading Change Network.

Tri najuspešnija kandidata/kinje imaće priliku da unapređuju svoje veštine na online kursu Harvard Univerziteta kao i da budu profesionalno angažovani u okviru projekta Srbije u pokretu.

Svi zainteresovani kandidati/kinje treba da najkasnije do 10.06.2013. do 17h: