Home [njuz] KARIJERA I JA – novi događaj CzRK-a

KARIJERA I JA – novi događaj CzRK-a

35
0

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente i diplomce Univerziteta u Beogradu na dešavanje pod nazivom KARIJERA I JA koji će se organizovati na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu u četvrtak, 6. juna 2013. godine od 13 do 19 časova.

U holu Poljoprivrednog fakulteta od 13 do 19 časova radiće CZRK INFO DESK i „CV“ KLINIKA.

Studenti će na Info desku moći da se informišu o pravilnom pisanju radne biografije i motivacionog pisma, o aktuelnim praksama i konkursima za koje se mogu prijaviti tokom leta, kao i da se upoznaju sa timom Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i redovnim aktivnostima Centra koje im stoje na raspolaganju tokom cele godine.
Studenti koji već imaju napisanu radnu biografiju pozvani su da je ponesu i posete “CV” Kliniku gde će moći da dobiju povratnu informaciju od savetnika Centra za razvoj karijere o tome kako mogu da unaprede ovaj važan dokument i „izleče ga“ od uobičajenih grešaka.
Kao poseban segment događaja posetiocima će biti omogućeno FOTOGRAFISANjE ZA “CV”.

Edukativni deo programa uključiće dve radionice koje će se održati u multimedijalnoj sali na Poljoprivrenom fakultetu.

Prva radionica pod nazivom VEŠTINE PISANE KOMUNIKACIJE počeće u 14 časova. Radionicu će voditi Gorana Golubović, iz odeljenja za ljudske resurse kompanije „MK Group“.

Pisana komunikacija igra značajnu ulogu u poslovnom svetu. Iako prema nekim istraživanjima najmanje vremena trošimo na pisanu komunikaciju, ona je veoma važna. Prilikom razgovora ili prezentacije direktnom, verbalnom komunikacijom možemo ublažiti, prenaglasiti ili čak izmeniti smisao reči glasovnim ekspresijama i neverbalnim simbolima. Takođe, nešto što smo rekli možemo povući ili izmeniti, dok to kod pisane komunikacije nije moguće. Tokom radionice u sklopu događaja KARIJERA I JA saznaćete više o osnovnim pravilima pisane komunikacije, naučićete kako da izbegnete rizik da budete pogrešno shvaćeni i na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom poslovne korespodencije.

Druga radionica pod nazivom DRUŠTVENE MREŽE I NjIHOVA UPOTREBA U POSLOVNE SVRHE počeće u 16 časova. Radionicu će voditi Sanja Halilkanović iz odeljenja za ljudske resurse kompanije „PSTech“.

Društvene mreže su uzele maha i postale deo svakodnevnog rituala, gotovo kao ispijanje jutarnje kafe. One su izvor informacija, podsećaju nas da čestitamo rođendan, održavamo kontakt sa dragim ljudima putem njih. Međutim, imaju i ulogu u poslovnom svetu. Koristeći društvene mreže na adekvatan način možemo izgraditi sopstveni imidž, reklamirati sopstveni proizvod i predstaviti se potencijalnom poslodavcu na zanimljiv način. Na radionici u sklopu događaja KARIJERA I JA saznaćete kako se adekvatno koriste i kako se putem njih komunicira, koje su informacije bitne, a koje je potrebno izostaviti prilikom poslovne komunikacije.

Broj mesta za radionice je ograničen i potrebno je poslati mejlom prijavu za učešće na: pr@agrif.bg.ac.rs najkasnije 4.juna.

U prijavi je neophodno navesti: Naziv radionice, ime i prezime, Fakultet, broj telefona i mejl.

KARIJERA I JA ima za cilj povezivanje poslovne i akademske zajednice, informisanje studenata o prilikama za praksu, stipendije, posao, programe za obuku i podsticanje mladih na univerzitetu da na vreme razmišljaju o svojoj profesionalnoj budućnosti.