Home [akcija] PROLEĆNI STUDENTSKI BAL „MESTO SUSRETA“

PROLEĆNI STUDENTSKI BAL „MESTO SUSRETA“

52
0

U sredu, 29. maja 2013. godine, na Belom dvoru (ul. Pivljanina Baje BB), sa početkom u 19 časova, održaće se Prolećni studentski bal „Mesto susreta“, u organizaciji Studentske konferencije univerzitetâ Srbije.
Prolećni studentski bal je prvi put održan 2012. godine sa željom da preraste u tradicionalan, ali i da posluži kao ideja za organizovanje istih događaja na univerzitetima i fakultetima širom Srbije. I ove godine, na balu će biti prisutni najistaknutiji studenti univerzitetâ Srbije i regiona.

Prolećni studentski bal, osim što teži da se studenti vrate zaboravljenim vrednostima i lepim manirima, ima i humanitarni karakter. Ove godine, u saradnji sa udruženjem građana „Evo ruka“, planirano je sakupljanje sredstava za opremanje Lokalnog inkluzivnog centra „Mesto susreta“. Naš bal će takođe nositi naziv „Mesto susreta“, kao simbol okupljanja i susreta studenata univerzitetâ Srbije i regiona.

U 20 časova biće upriličen kratak program, u okviru kog će se gostima prvo, obratiti Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, a zatim će se ispred organizatora bala obratiti Miloš Jerković, zamenik predsednika SKONUS-a. Takođe, govoriće i Predrag Stojičić ispred organizacije „Srbija u pokretu“. Potom će se predstavnici udruženja građana „Evo ruka“ zahvaliti studentima na prikupljenoj pomoći. Za kraj, će se u ime organizatora obratiti koordinator projekta Lena Mitrović, nakon čega će bal biti i svečano otvoren.

Bal otvara kvartet „Modus Vivendi“ sa Fakulteta muzičkih umetnosti koji će svirati klasičnu muziku. Potom će, u okviru programa bala, svirati ansambl studenata džez odseka sa Fakulteta muzičkih umetnosti i bend „Piano four“.

Realizaciju bala omogućili su Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, „Sosa Sola Hellenic“, „Keops“, „Mamma’s biscuit house“, „Dolce Giorno“, „Star“ fotokopirnica, “Red Bull”, „Ekofarm“, „Sića master saund“ i Visoka hotelijerska škola Beograd. Projekat su podržali Grad Beograd, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.