Home [njuz] Akademija za mlade lidere/ke 2013

Akademija za mlade lidere/ke 2013

71
0

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Nacionalni demokratski institut (NDI) otvaraju javni poziv za učešće na Akademiji za mlade lidere/ke 2013 (Youth Leadership Academy 2013) koja će se održati od 12. do 16. juna 2013. godine. NDI iza sebe ima dvanaest uspešno organizovanih Akademija za mlade lidere/ke u Srbiji.

Prvi put ove godine se Akademija organizuje u partnerstvu, a NDI je kao najrelevantijeg prartnera prepoznao najviše nezavisno predstavničko telo mladih u Srbiji, KOMS. Mesto održavanja Akademije će biti naknadno objavljeno. Poziv se odnosi na sve mlade aktiviste/kinje i studente/kinje.

Učesnici/ce će proći obuku iz oblasti:
· Liderstvo i razvoj ličnih liderskih veština
· Aktivizam i organizacioni menadžment
· Poslovna komunikacija i bonton
· Upotreba socijalnih mreža u organizovanju zajednice
· Javno zagovaranje i pregovaranje
· Upravljanje karijerom

Profil učesnika/ca:
· Starosna dob između 18 i 30 godina
· Angažman u udruženju građana/političkoj stranci/sindikatu/kancelariji za mlade ili status studenta/kinje
· Proaktivnost i motivisanost
· Aktivno korišćenje srpskog i engleskog jezika
· Mogućnost prisustvovanja Akademiji u celosti (od 12. do 16. juna)

Metodologije koje će biti korišćene tokom obuke su predavanja i radionice, koje će voditi NDI i KOMS treneri i panel diskusije, na kojima će učestvovati istaknuti stručnjaci i uspešni mladi ljudi iz raznih oblasti delovanja. KOMS i NDI će u procesu selekcije ceniti sve vrste različitosti kandidata/kinja i voditi računa o geografskoj, polnoj i manjinskoj zastupljenosti kandidata/kinja.

Svi zainteresovani kandidati/kinje treba da pošalju ispunjenu prijavu elektronskim putem na adresu akademija@koms.rs do 25.05.2013. godine. O rezultatima izbora učesnika/ca ćete biti obavešteni najkasnije do 01.06.2013. godine.

Svaka poslata prijava mora da bude kompletna, lično popunjena i poslata od strane kandidata/kinje koji/a se prijavljuje. Nepotpune i neblagovremeno poslate prijave se neće uzimati u razmatranje.

Sva dodatna pitanja u vezi sa Akademijom za mlade lidere/ke možete da uputite sonja.budisa.milenkovic@koms.rs

Pozivno pismo možete preuzeti OVDE.

Aplikacioni formular možete preuzeti OVDE.