Home [stipendije] KONKURS ZA DODELU STIPENDIJE ZA STUDIJE U FRANCUSKOJ KOJU DODELJUJU ...

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJE ZA STUDIJE U FRANCUSKOJ KOJU DODELJUJU TIGAR TYRES, FILIJALA MICHELIN GRUPE U SRBIJI, I FRANCUSKI INSTITUT U SRBIJI

76
0

Kompanija Tigar Tyres, filijala Michelin Grupe i Francuski institut u Srbiji oglašavaju konkurs za podnošenje prijava za stipendiju u trajanju od 10 do 12 meseci koja omogućava finansiranje studija u Francuskoj, na nivou master 2 počevši od septembra 2013, a namenjena je studentima koji žele posle studija da se zaposle u grupi Michelin.

Stipendija je predviđena za sledeći profil :

  • Stipendija se dodeljuje za položaj menadžera u proizvodnji

Izabrani kandidat će po završetku studijskog programa na visokoškolskoj ustanovi IFMA (Francuski institut za naprednu mehaniku) u Klermon Feranu- (Clermond Ferrand) i nakon plaćene prakse u firmi Michelin u Francuskoj, započeti rad u kompaniji Tigar Tyres u Pirotu (po završetku ovog programa studenti ne dobijaju državnu diplomu,već određeni broj ESPB bodova). Omogućeno je dalje napredovanje u karijerii u okviru firme i obavljanje drugih zaduženja u grupi Michelin ili u Francuskoj ili u drugim fabrikama u svetu.

Francuski institut će izabranom kandidatu dodeliti stipendiju koja će mu omogućiti dobijanje statusa stipendiste Vlade Francuske, pokriti troškove socijalnog osiguranja i upisa na fakultet. Časovi francuskog jezika biće omogućeni za studenta koji nema odgovarajući nivo. Kompanija Michelin će snositi troškove izdržavanja u Francuskoj ( stanarina, hrana, prevoz…)

Paralelno sa procedurom selekcije kandidata studenti će biti u obavezi da samostalno obave upis na studijski program u Francuskoj.

Kandidati koji su zainteresovani da se prijave za ovu stipendiju mogu da posalju CV i motivacionao pismo na priloženu adresu do 10. Maja 2013. god.

Vise mozete pogledati ovde.