Home [njuz] Career Days 2013. u Novom Sadu

Career Days 2013. u Novom Sadu

51
0

 

„Career Days” je projekat usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti, kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju. Održava se 16. aprila na Fakultetu Tehničkih nauka, na departmanu za Arhitekturu i urbanizam, i 17. Aprila u Auli Master centra Novosadskog sajma. „Career Days” predstavlja najstariji projekat u oblasti razvoja karijere u našoj zemlji. Realizovan je od strane studentske organizacije AIESEC, sa ciljem ostvarivanja interakcije između mladih, perspektivnih ljudi i kompanija okrenutih budućnosti.

 

„Career Days 2013” će biti realizovan kroz dva različita, ali povezana segmenta – Career Perspective i Career Insight. Ovim konceptom mladima koji učestvuvuju u projektu omogućena je bolja komunikacija sa kompanijama učesnicama, a firmama je olakšano traženje adekvatnog kadra.

Osnova Career Perspective-a su panel diskusije i predavanja posvećena ideji samozapošljavanja i preduzetništvu, koja će biti održana u utorak, 16. aprila. Neki od predavača su Aleksandar Stojkov, direktor VIP Fonda, Dragan Varagić, potpredsednik kompanije InternetGroup, Tatjana Kalezić, Klaster za Kreativne Industrije Vojvodine, Marija Prokopić, Rukovodilac sektora za razvoj konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća, omladinskog i socijalnog preduzetništva – Regionalna Razvojna Agencija Bačka i mnogi drugi.

Career Insight je informativni segment projekta na kome će kompanije imati priliku da se predstave mladim ljudima i time prezentuju svoje ciljeve, vrednosti i misiju za budućnost i održava se 17. Aprila u Auli Master centra Novosadskog sajma. Kompanije učesnice su: Univereksport, KMPG doo, Orion telekom, Positive i mnoge druge. Career insight će svečano otvoriti Goran Sečujski,  član gradskog veća za privredu grada Novog Sada.

Projekat je podržan od strane grada Novog Sada i Italijanske ambasade u Beogradu.

 

Sa više od 86000 članova na 2400 univerziteta, AIESEC je vodeća svetska studentska organizacija koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale i time naprave pozitivnu promenu u svom okruženju i društvu.

 

 

prijave za projekat i više informacija možete pronaći na

www.careerdays.rs