Home [konkursi] Poziv za dostavljanje prijava radi finasiranja projekata udruženja u 2013. godini za...

Poziv za dostavljanje prijava radi finasiranja projekata udruženja u 2013. godini za oblast vaspitanja i obrazovanja u beogradskim preškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama

43
0

U skladu sa članom 38. Zakona o udruženjima („Službeni glasnik RS”, broj 51/09) i Uredbom Vlade RS o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja („Službeni glasnik RS”, broj 8/12) GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Beograd, Kraljice Marije 1 objavljuje
POZIV ZA DOSTAVLjANjE PRIJAVA RADI FINANSIRANjA PROJEKATA UDRUŽENjA U 2013. GODINI ZA OBLAST VASPITANjA I OBRAZOVANjA U BEOGRADSKIM PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA, OSNOVNIM I SREDNjIM ŠKOLAMA POD NAZIVOM „DODATNA PODRŠKA VASPITNO-OBRAZOVNOM RADU“

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, poziva sva zainteresovana udruženja da podnesu prijavu za finansiranje projekata iz oblasti vaspitanja i obrazovanja u beogradskim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama pod nazivom „Dodatna podrška vaspitno-obrazovnom radu ”.

Podnosilac prijave treba da bude udruženje registrovano u Agenciji za privredne registre sa sedištem na teritoriji grada Beograda.

Visina obezbeđenih finansijskih sredstava za dodelu udruženjima iznosi 6.000.000,00 dinara, i to za predškolsko vaspitanje i obrazovanje 2.500.000,00 dinara; za osnovne škole 1.500.000,00 dinara i za srednje škole 2.000.000,00.
Najviši iznos sredstva koji se može dodeliti udruženju za projekat je 700.000,00 dinara.

Ciljevi konkursa:
– osposobljavanje predškolaca i učenika za samostalno, kreativno i istraživačko mišljenje i učenje;
– unapređivanje saradnje vaspitača, nastavnika, učenika i roditelja;
– razumevanje i uvažavanje potreba i mogućnosti učenika;
– sticanje iskustva, znanja i veština u različitim oblastima;
– uvažavanje i tolerancija razlika i različitosti;
– održivost projekta koji ponuđenim programom predstavlja inovaciju ili unapređenje postojećih programa;
– inkluzivni rad sa decom predškolskog i školskog uzrasta u delu koji nije obuhvaćen obaveznim Osnovama programa vaspitno-obrazovnog rada.

Podnosilac prijave može podneti najviše jedan projekat.

Uz prijavu učesnici obavezno dostavljaju:
1) uverenje (potvrda, izvod) da je udruženje upisano u registar nadležnog organa – original ili fotokopija;
2) overenu fotokopiju izvoda iz statuta udruženja u kome je utvrđeno da se ciljevi udruženja ostvaruju u oblasti u kojoj se program realizuje*;
3) fotokopiju rešenja o registraciji koje je izdala Agencija za privredne registre;
4) budžet projekta (specifikacija troškova) za realizaciju predloženog programa i projekta (izraženi u RSD) sa pečatom i potpisom odgovornog lica;
5) dokaz o sufinansiranju – potvrda o sufinansiranju, ukoliko postoji.
Uz obaveznu dokumentaciju poželjno je dostaviti:
1) preporuke eksperata iz oblasti na koje se projekat odnosi;
2) saglasnosti predškolskih ustanova ili škola o partnerstvu na projektu.
* Dokumenta se overavaju u APR-u, opštini i sudu.

Aktivnosti obuhvaćene projektima treba da budu završene do 30. novembra 2013. godine.

Rok za podnošenje projektne dokumentacije je 15 dana od objavljivanja, zaključno sa 18. aprilom 2013. godine.

Komisija će odluku o prispelim zahtevima doneti u roku od 60 dana od dana isteka roka za prijavu. Konkursna dokumentacija može se preuzeti sa ove strane (na dnu) ili u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

Prijava sa pratećom dokumentacijom podnosi se na pisarnici Gradske uprave grada Beograda (Kraljice Marije 1) ili poštom u zapečaćenoj koverti na čijoj prednjoj strani treba da piše: Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Kraljice Marije 1, XVIII sprat, Prijava za Konkurs za finansiranje udruženja u 2013. godini za oblast vaspitanja i obrazovanja u beogradskim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama pod nazivom „Dodatna podrška vaspitno-obrazovnom radu”, Ne otvarati.

Na zadnjoj strani treba da bude naziv i adresa podnosioca prijave.

Koverat treba da sadrži formular za prijavu (original i jednu kopiju i elektronsku verziju na CD-u) sa pratećom dokumentacijom.

Neblagovremene, nepotpune i prijave poslate na drugi način (npr. faksom ili elektronskom poštom) ili dostavljene na druge adrese, neće se razmatrati.

Osoba za kontakt u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu je Mija Muratović, tel. 7157-129, mija.muratovic@beograd.gov.rs

Konkurs se objavljuje na osnovu Zaključka gradonačelnika grada Beograda, broj: 6-1705/13-G-01 od 28. marta 2013. godine.

Uputstvo
Aplikacija