Home [treninzi] Poziv za učešće na Treningu o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih...

Poziv za učešće na Treningu o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih razmena u okviru programa EU “Mladi u akciji” 17.-21. april, 2013

37
0
  • Da li je tvoja organizacija, opština ili kancelarija za mlade (org/opš/KZM) bez iskustva sa pripremom i realizacijom omladinskih razmena, ali zainteresovana da se u budućnosti angažuje na ovoj vrsti projekata?
  • Da li je tvoja org/opš/KZM u fazi pripreme i pisanja projekta omladinske razmene u okviru Programa EU “Mladi u akciji”, i u tom procesu joj je potrebno još informacija/saveta?
  • Da li je tvoja org/opš/KZM učestvovala u međunarodnim omladinskim razmenama u okviru Programa EU “Mladi u akciji”, ali nema iskustvo u osmišljavanju i organizovanju istih?
  • Da li je tvoja org/opš/KZM podnela bar jedan predlog projekta za omladinsku razmenu u Brisel, ali joj do sada nijedan projekat nije bio odobren?
  • Da li ti je potrebno više informacija o specifičnostima implementacije projekata omladinskih razmena, uloga koordinatora/ke i menadžera/ke projekta, omladinskog/e radnika/ce, administrativnih poslova, izveštavanja, izdavanja “Youthpass”-a, kao načina priznavanja neformalnog učenja kroz omladinske razmene?

Ukoliko je odgovor na barem jedno od gore navedenih pitanja «DA»,  pozivamo te da se prijaviš na sledeći trening!

Grupa “Hajde da…” kao zvanično imenovana kontakt tačka za Program Evropske unije “Mladi u akciji u saradnji sa partnerskim organizacijama u promociji MuA programa BalkanIDEA iz Novog Sada i Edukativni centar iz Kruševca poziva organizacije, opštine i kancelarije za mlade iz Srbije da se prijave za trening o tome kako osmisliti i napisati projekat omladinske razmene (više informacija o međunarodnim oml. razmenama možete pronaći na: http://www.mladiuakciji.rs/omladinske_razmene.php ).

Cilj intenzivnog treninga je povećanje kvaliteta i broja projekata omladinskih razmena koje se iz Srbije šalju u Brisel, kao i unapređenje kvaliteta realizacije odobrenih projekata omladinskih razmena koje se realizuju u Srbiji, kroz razvoj kompetenci (znanja, veština i stavova) ključnih aktera koji su uključeni u proces pisanja projekata, osmišljavanja programa omladinskih razmena i njihove realizacije (omladinski/e lideri/ke). Trening je namenjen org/opš/KZM iz Srbije koje već razvijaju/pišu ili realizuju – ili to planiraju da urade – projekte međunarodnih omladinskih razmena u okviru Akcije 3.1 Programa EU “Mladi u akciji”.

Trening će se održati u Srbiji, od 17-21. aprila 2013. godine. Da bi ste se prijavili za učešće, potrebno je da popunite prijavni formular i da ga pošaljete na adresu: hajdeda@mladiuakciji.rs.

Rok za slanje prijava je 10. april, 2013, do 14.00 časova.

Prijavni formular možete preuzeti sa ovog linka >>>

Trening se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i SALTO resurs centra za jugoistočnu Evropu.