Home [treninzi] Seminar „Mehanizmi za sprečavanje korupcije u Srbiji“

Seminar „Mehanizmi za sprečavanje korupcije u Srbiji“

40
0

13. i 14. februar 2013, 9.30 do 16.30 časova
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Agencijom za borbu protiv korupcije u okviru programa “Lekcije iz prakse” organizuje seminar „Mehanizmi za sprečavanje korupcije u Srbiji“.

Kroz program “Lekcije iz prakse” studenti i diplomci će imati priliku da saznaju više o temama koje izlaze iz okvira njihovih studijskih programa i ovladaju znanjima i veštinama koje će moći da primenjuju u radu. 

Seminar „Mehanizmi za sprečavanje korupcije u Srbiji“ realizovaće se na fakultetima u sastavu Univerziteta u Beogradu jednom mesečno tokom februara, marta i aprila, a namenjen je studentima različitih grupacija.

Prvi seminar je namenjen studentima i diplomcima Pravnog fakulteta i Fakulteta Bezbednosti Univerziteta u Beogradu koji su posebno zainteresovani za sticanje znanja iz oblasti korupcije i mehanizama za njeno sprečavanje.

Tokom seminara polaznici će biti u prilici da nauče više o sledećim temama:
Pojam korupcije i profesionalnog i ličnog integriteta
Jačanje svesti o odgovornosti svakog zaposlenog za profesionalno, nepristrasno i objektivo obavljanja radnih zadataka i funkcionisanje institucije
Etika i vrednosti u obavljanju radnih zadataka, donošenje etičkih odluka
Dobro upravljanje u javnoj upravi
Ideja i uloga nezavisnih državnih tela (Mandat Agencije za borbu protiv korupcije)

Nakon završenog seminara polaznici će dobiti sertifikate, kao i mogućnost da odu u jednodnevnu posetu Agenciji za borbu protiv korupcije i bliže se upoznaju njihovim radom.

Seminar traje dva dana od 9.15 do 16.30 časova i održava se 13. i 14. februara 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Rok za prijavu je 7. februar 2013.

Prijava za seminar se nalazi ovde – http://goo.gl/AjEK9 i
na sajtu Centra www.razvojkarijere.bg.ac.rs Napominjemo da nekompletne i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Broj polaznika je ograničen, a učešće je besplatno.

Program “Lekcije iz prakse” realizuje se u saradnji sa poslodavcima. Zamišljen je tako da uvaži interesovanja studenata pojedinih fakulteta i njihove potrebe koje se tiču razvoja karijere i omogući im da u neposrednom kontaktu sa različitim poslodavcima. dobiju važne savete i smernice koje će im olakšati proces zapošljavanja i uvođenje u svet rada