Home [njuz] Održan PR trening za neprofitni sektor

Održan PR trening za neprofitni sektor

56
0

U Užicu je 1. i 2. februara održan trening „Odnosi sa javnošću za neprofitni sektor: integracija, koordinacija i saradnja“ za predstavnike dvadeset organizacija civilnog društva, učesnika na projektu „Partnerstvo za održivost“.  Ovo je bio prvi u nizu treninga u organizaciji Smart kolektiva iz Beograda i CRNVO iz Podgorice, u okviru projekta čiji je osnovni cilj jačanje kapaciteta organizacija za uspostavljanje kvalitetnih partnerskih odnosa sa biznis sektorom, ali i drugim organizacijama civilnog društva iz prekograničnog područja Srbije i Crne Gore. Predstavnici organizacija iz Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja, Rožaja, Prijepolja i Užica imali su priliku da steknu znanja iz PR-a koja im omogućavaju da ciljano i kvalitetno komuniciraju sa javnošću.

 

Osnovni koncepti odnosa sa javnošću, veštine i alati PR-a samo su neke od tema treninga. Posebna pažnja posvećena je i komunikacijama u novim medijima i kriznoj komunikaciji uz kombinaciju teoretskog osvrta i praktičnih vežbi. Učesnici su dobili konkretne i jasne smernice kako da na pravi način kreiraju i plasiraju poruke. Treninge su držali profesionalci iz oblasti odnosa sa javnošću Maja Dželatović i Zoran Marković, a posebna pažnja posvećena je specifičnosti PR-a za organizacije civilnog društva.

 

U projektu „Partnerstvo za održivost“  učestvuju organizacije zainteresovane za uspostavljanje saradnje sa biznis sektorom, pronalaženje novih načina podrške za svoje aktivnosti i uspostavljanje kvalitetnih odnosa važnih za održivost organizacija. Sledeći trening na temu PR-a biće organizovan u Novom Pazaru, a zatim se program nastavlja treninzima na temu Strateškog planiranja, Filantropije i partnerstvu biznis sektora i organizacija civilnog društva. Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora.

 

Organizacije koje su učestvovale na treningu su: Argument (Prijepolje), Forum žena Prijepolja, Jednakost (Prijepolje), Užičko bilje, Udruženja žena sela Potpeća, Bonum (Pljevlja), Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju (Nikšić), Da zaživi selo (Pljevlja), Društvo mladih ekologa (Nikšić), Morakovo (Nikšić), Ikre (Rožaje), Viva Vita (Pljevlja), Bjelopoljski demokratski centar.