Home [akcija] Investicija u mlade je investicija bez rizika

Investicija u mlade je investicija bez rizika

49
0

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Nenad Borovčanin u Ražnju je svečano otvorio Centar za decu i mlade „ZDRAV STIL ŽIVOTA“. Ovo je prvi objekat takve vrste u ovom gradu, koji će doprineti poboljšanju društvenog i sportskog života mladih.

Vrednost projekta koji je uradila Kancelarija za mlade opštine Ražanj, a finansiralo resorno ministarstvo je 743 hiljade dinara. Centar je opremljen sa 8 profesionalnih sprava za rekreativno bavljenje sportom.

– Ministarstvo omladine i sporta se trudi na sve moguće načine da stvori uslove da mladi mogu svoje slobodno vreme da provode kvalitetno. Sport je ključan za fer plej, za ciljeve i snove. Uči mlade kao se pobeđuje, ali i da poraz nije tragedija, već jedna životna lekcija i pre svega sport ih uči životu. Zato je jako bitno da stvorimo uslove za bavljenje sportom. Otvaranje ovog fitnesa ovde u Ražnju omogućiće mladim ljudima da svoje slobodno vreme provode kvalitetno i trenirajući, kao i družeći se, da im ne bude dosadno, već kvalitetno iskorišteno i besplatno. Stvaramo jednake šanse za sve. Stvaramo takve uslove da su dostupni svakom mladom čoveku, a mislim da je to u ovim teškim vremenima jako bitno. Uvek ćemo stajati uz mlade, a ova zemlja i nema ništa vrednije od mladih ljudi. Investicija u mlade je jedina investicija bez rizika, poručio je Nenad Borovčanin u Ražnju.

O zdravim stilovima života, mladima u Ražnju govorila je promoterka Marija Kilibarda:

– Prvi put kada sam se pre dve i po godine priključila aktivnostima Kancelarije za mlade bilo je u Aleksincu. Mnogo mi je drago što i u manjim sredima, uključujući i opštinu Ražanj ima ovako važnih projekata, podržanih od Ministarstva za omladinu i sport. Ako su veliki investitiri uključeni u ovako važne stvari moj doprinos je mali, a opet vredan jer pokreće na akciju i zdrave stilove života. Oni su dostupni, evtini i više nego korisni. Ja ću se svaki put odazivati, a bar ako je troje dece iz Ražnja motivisano za treninge i bavljenje sportom, mislim da smo uspeli, rekla je Marija Kilibarda.

Prvi trening na novim spravama održao je profesionalni trener Miljan Zuković i tom prilikom savetovao:

– Sprave su odlične, na njima je jako lako vežbati. Obavezno pre treninga, abeceda je zagrevanje i na kraju treninga istezanje. Pažljivo i umereno vežbati, jer to je put ka zdravom i pravilnom vežbanju. Samo napred.

Predstavnici Kancelarije za mlade u Ražnju, kao i prvi čovek Ivan Ivanović, ponosni su što je ova opština dobila ovako kvalitetan objekat:

– Danas je otvaranje Centra za decu i mlade „Zdravi stilovi života sa spravama za rekreativno bavljenje sportom. Ovo je donacija Ministarstva za omladinu i sport i nadamo se da će biti više ovakvih donacija jer treba ulagati u mlade i negovati zdrave načine života i mešu decom i mladima, rekao je Ivan Ivanović.

Otvaranju centra za decu i mlade u Ražnju prisustvovali su učenici ovdašnje osnovne škole „Ivan Vušović“ i predškolske ustanove „Leptirići“, kao i funkcioneri ove opštine. Centar za decu i mlade obradovao je prve korisnike, koji su imali priliku da vežbaju sa profesionalnin trenerom i od njega nauče kako da vežbaju i u budućnosti.

Izvor: RTK