Home [njuz] I OVE GODINE STRANI STUDENTI PUTUJU „KROZ VREME I SRBIJU“

I OVE GODINE STRANI STUDENTI PUTUJU „KROZ VREME I SRBIJU“

26
0

U petak, 28. decembra 2012. godine, u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije (Braće Jugović br. 19), sa početkom u 12 časova, održaće se svečanost „ Kroz vreme i Srbiju 2012 “ u organizaciji Studentske konferencije univerziteta Srbije.
Cilj projekta je upoznavanje stranih studente sa istorijom, kulturom i običajima Srbije. Nadamo se i da ćemo ovim događajem doprineti zbližavanju domaćih i stranih studenata, kao i stvaranju što lepše slike o Srbiji, koju preko stranih studenata želimo poslati u sve delove sveta, u nadi da ćemo svake godine poželeti toplu dobrodošlicu sve većem broju stranih studenata na našim univerzitetima. Ovo je od velikog značaja za razvoj multikulturalnosti i tolerancije među mladima.
Realizaciju projekta omogućili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ministarstvo odbrane Republike Srbije, ali i organizacije, kompanije i preduzeća čiji će predstavnici prisustvovati događaju.

Po završetku uvodnih govora i svečanog otvaranja, u sklopu zvaničnog programa, gosti će imati priliku da pogledaju kratak dokumentarni film o životu stranih studenata u Srbiji i njihovom prošlogodišnjem učešću u projektu „Kroz vreme i Srbiju“. Posle projekcije filma, strani studenti će se takmičiti u kvizu o poznavanju Srbije, nakon čega sledi koktel, i neformalni deo programa kada će biti organizovane plesne radionice u kojima će se studenti međusobno podučavati plesnim koracima iz svih delova sveta.