Home [njuz] PRVA GENERACIJA MLADIH MENADŽERA ZAVRŠILA AMCHAM AKADEMIJU

PRVA GENERACIJA MLADIH MENADŽERA ZAVRŠILA AMCHAM AKADEMIJU

63
0

Polaznicima prve generacije AmCham akademije, namenjene mladim i perspektivnim menadžerima, uručene su diplome za uspešno završen program usavršavanja poslovnih veština.

Program „AmCham Akademija“ deo je šire društveno odgovorne inicijative Američke privredne komore u Srbiji, pokrenut sa ciljem unapređenja znanja i veština predstavnika srednjeg menadžmenta kompanija članica ovog poslovnog udruženja i budućih poslovnih lidera. Dodela diploma organizovana je prilikom novogodišnjeg koktela za poslovne partnere i saradnike u organizaciji ove poslovne asocijacije, a svoje čestitke diplomcima preneo je i Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, nj. e. Majkl Kirbi.

AmCham Akademija je osmišljena kao jedinstven i dugoročan obrazovni program koji će se održavati dva puta godišnje. Prvoj generaciji ove akademije, koja je brojala 50 polaznika, svoja praktična znanja tokom osam predavanja, preneli su lideri kompanija u članstvu Američke privredne komore. Među predavačima su se našli i Dejan Cvetković ispred kompanije Microsoft; Miodrag Kostić, ispred kompanije MK Group; Pol Rajli, iz kompanije Philip Morris u Srbiji; Ivan Stanković, predstavnik agencije Communis; Stiven Fiš, iz kompanije Ernest&Young; Miša Lukić iz marketinške agencije Leo Burnett; Vladan Živanović ispred kompanije SAGA i Jelena Petković iz kompanije Tigar.

„Kroz lične primere naših predavača, vodećih poslovnih lidera, praktično sam naučio kako može da se posluje u vremenu krize.“ izjavio je Milutin Jelenić, istraživač-saradnik kompanije Pedersen&Partners i diplomac prve generacija AmCham akademije.

Polaznici su bili u prilici da čuju praktična iskustva iz oblasti poslovnih strategija i veština njihove implementacije, građenja poslovne reputacije kompanija, kao i poslovnih veština neophodnih za efikasno rukovođenje.

„Kao najveća dobrovoljna poslovna asocijacija u Srbiji, AmCham neguje promovisanje i razmenu najboljih poslovnih iskustava i praksi. Angažovanjem naših top menadžera kao predavača u ovom programu, želimo da ohrabrimo mlade menadžere, buduće lidere, da zauzmu proaktivan stav prema ličnoj i profesionalnoj budućnosti i razvoju poslovnih veština“, istakao je Miloš Đurković, predsednik Američke privredne komore u Srbiji.