OBELEŽEN DAN LJUBAVI U ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE

0
SHARE

U okviru projekta „Zdrava Srbija­-Voli život“, u osnovnim i srednjim školama širom Srbije obeležen je Dan ljubavi, povodom kojeg je više od 20.000 učenika slikalo radove na temu ljubavi, radosti i sreće.

Učenici Osnovne škole „Josif Pančić“ i srednje škole „Artimedia“ u Beogradu su bili u prilici da prikažu svoje emocije kroz crteže uz pomoć državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta Nenada Borovčanina, pomoćnika ministra Ministarstva prosvete Zorana Kostića, nemačkog umetnika Majka Kulmana (Mike Kuhlmann) i direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca.

Najlepši radovi 24. decembra biće poslati deci Evrope u vidu elektronske čestitke. Idejni tvorac kampanje „Zdrava Srbija-Voli život“ je nemački umetnik Majk Kulman koju je pokrenuo sa Centrom za omladinu „Tvoja Srbija“ uz podršku Ministarstava omladine i sporta, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Hemofarm i IFMSA-Međunarodnog komiteta studenata medicine.

Cilj projekta je pospešivanje ljubavi, saosećanja i individualne odgovornosti za zdravlje, dok je Dan ljubavi osmišljen sa idejom da decu podstakne da aktivno iskazuju ono što vole i to podele sa drugima kroz svoje crteže.

„Zdrava Srbija-Voli život je kampanja koja promoviše najvažnije vrednosti za zdrav i kvalitetan život, zajedinicu, društvo i porodicu i zato mi je posebno zadovoljstvo da vidim decu i mlade koja se aktivno uključuju u realizaciju te ideje. Danas smo pokušali da iskažemo ljubav kroz crtež i deca i mladi to znaju da urade, ali im je potrebna mala podrška da se oslobode, prepoznaju tu emociju u sebi i podele je sa drugima. Verujem da će ovaj projekat mnogima koji su danas ovde ostati u sećanju i da će ih motivisati da lepe emocije iskažu i tako svoju okolinu učine boljim mestom za život“, izjavio je Majk Kulman, idejni tvorac projekta.

Likovni konkurs je raspisan u svim školama širom Srbije u periodu od 14. do 20 decembra 2012. godine. Koordinatori kancelarija za mlade pružili su podršku kampanji i sprovođenje ove akcije, tako što će sakupiti radove sa temom radost, arhivirati ih i poslati u Beograd, gde će u maju 2013. godine u okviru Festivala Zdrava Srbija biti izloženi širom grada.