Home [akcija] MLADI AMBASADORI POMIRENJA

MLADI AMBASADORI POMIRENJA

64
0

 

Krajem decembra (od 23. do 28.) Beograd će biti domaćin drugog seminara na kojem će učestvovati Mladi ambasadori pomirenja, studenti osnovnih i master studija iz Srbije i regiona. Seminar je deo projekta nevladine organizacije Omladinski odbor za obrazovanje koji finansira ambasada Velike Britanije.

Tokom intenzivnih sedam dana, učesnici će moći da razgovaraju i raspravljaju o bivšoj Jugoslaviji, „tranzicionoj pravdi“, evropskim integracijama i nenasilnom rešavanju problema. Pored toga, studenti će posetiti neke od značajnih ustanova. Program obuhvata obilazak Narodne Skupštine Republike Srbije, ambasade Velike Britanije, kancelarije Poverenice za zaštitu ravnopravnosti i Tužilaštva za organizovani kriminal i ratne zločine. U ovim ustanovama će se detaljnije upoznati sa njihovim radom i funkcijama, kao i da postavljaju pitanja zaposlenima.

Na kraju seminara, svi učesnici će dobiti diplomu o učešću, a organizator se potrudio da obezbedi i naročito izrađene medalje koje će uručiti predstavnik ambasade VB.

Učesnici su u obavezi da nakon seminara napišu esej na neku od tema o kojoj su slušali i razgovarali, kao i da održe jedno predavanje svojim vršnjacima (peer to peer).