Home [akcija] Poziv na konferenciju ”Za sebe, za druge!” I izložbu fotografija ”Deklaracija o...

Poziv na konferenciju ”Za sebe, za druge!” I izložbu fotografija ”Deklaracija o ljudskim pravima”

52
0

Pozivamo Vas na konferenciju “Za sebe, za druge!” i izložbu fotografija “Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima” udruženja građana „Vojvođanka- regionalna inicijativa” koje će se održati 13. novembra 2012. godine sa početkom u 17 časova u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada. Konferencija se organizuje u okviru projekta Za sebe, za druge! Rad sa osetljivim grupama, koji finansira USAID projekat održivog lokalnog razvoja. Na konferenciji prisutni će imati priliku da saznaju vise o položaju osoba pripadnika/ca osetljivih grupa u Novom Sadu. Projekat se realizuje uz podršku Nacionalne Asocijacije Praktičara/ki Omladinskog Rada i Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarije za mlade.

Na konferenciji prisutnima će se obratiti:

  • Tamara Paroški – Kancelarija za mlade Novi Sad

  • Marija Gajicki – direktorka festivala VIVISECTfest i udruženja građana Vojvođanka – Regionalna inicijativа’

  • Jelena Radović – Udruženje Sunce

  • Dobrila Pejin- Novosadski humanitarni centar

  • Vladimir Šalbut – UdruženjePrevent

  • Rajko Grestić – Udruženje Crvena linija

  •  

Nakon završetka formalnog dela konferencije, prisutni će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija pod nazivomUniverzalna deklaracija o ljudskim pravim udruženja građana Vojvođanka- regionalna inicijativа” i uz šolju čaja u opuštenoj atmosferi, porazgovoraju sa govornicima i učesnicima projekta o temama otvorenim tokom konferencije. Izložba je nastala povodom obeležavanja 60 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini UN i predstavlja doprinos unapređenju i razvoju kulture ljudskih prava i njihovoj zaštiti.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nas posete na konfereniji, informišu se o pravima i problemima pripadnika/ca osetljivih grupa i aktivno učestvuju u sprečavanju marginalizacije i diskriminacije.