Home [njuz] Nedelja informisanja studenata u Američkom kutku

Nedelja informisanja studenata u Američkom kutku

46
0

Ovim putem bismo želeli da vas informišemo o raznovrsnim programima koje organizuje Američki kutak Novi Sad od 8. do 15. novembra u cilju što boljeg informisanja studenata o programima za studiranje, stažiranje i stručne obuke u SAD kao i o stipendijama i “Work and Travel” programu.

 

 

PREZENTACIJA PROGRAMA AU PAIR (ČUVANJE DECE), STRUČNE PRAKSE I OBUKE U AMERICI

Četvrtak, 8. Novembra u 18.00 časova

Na ovoj prezentaciji koju će održati predstavnici Karavan travel agencije svi prisutni će moći da saznaju više o bebisiting programu kao i o programima obuke i studijske prakse u Americi. Programi sturčnog usavršavanja i obuke u Americi obično minimalno traju 6 meseci, a stručna praksa se može obavljati u različitim oblastima kao što su ugostiteljstvo, turizam i kulinarstvo, menadžment, biznis, trgovina i finansije, umetnost i kultura, informacione tehnologije, mediji i komunikacija.

AU Pair je program za čuvanje dece u Američkim porodicama koji minimalno traje jednu, a maksimalno dve godine.

Ako želite da saznate o tome koje uslove treba da ispunjavate, koji tip vize se dobija i kakva je proceduru od prijave do polaska u Ameriku prijavite se putem imejla americkikutak@nscable.net i dođite na ovu prezentaciju.

PREZENTACIJA PROGRAMA GLOBAL UGRAD ZA TALENTOVANE STUDENTE IZ SRBIJE

Petak, 9. novembra u 15.30 časova

Organizacija “World Learning Center” će predstaviti program Global UGRAD za Srbiju koji je otvoren za prijave do 9. januara 2013. godine. Stipendija koja se dobija kroz ovaj program pokriva studije na jednom od američkih univerziteta tokom jedne akademske godine i ostale troškove vezane za studije i boravak. Ovaj program, nekada pod nazivom Forecas Exchange, namenjen je studentima od 18 do 24 godine koji su uspešni u svojim studijama i koji imaju solidno znanje engleskog jezika (pisanog i govornog).

 

Za više informacija prijavite se putem imejla i dođite na prezentaciju ili posetite sajt www.worldlearning.org.rs.

 

PREZENTACIJA PROGRAMA WORK AND TRAVEL

Četvrtak, 15. novembra u 18.00 časova

Prezentacija programa i aktuelnih poslovnih ponuda tokom leta u Americi održaće predstavnici agencije Karavan travel. Na prezentaciji će prisutni moći da dobiju informacije kako se prijavljuje na program, koji su poslovi u ponudi i generalno na koji način mogu da iskoriste sve pogodnosti ovog programa.

Ovaj program kulturne razmene namenjen je isključivo studentima.