Home [akcija] Akcija “Pojačaj!”

Akcija “Pojačaj!”

46
0

Grupa volontera Crvenog krsta Palilula organizuje još jednu akciju sa ciljem prikupljanja sredstava namenjenih beogradskim beskućnicima. Prema poslednjem popisu stanovništva, na beogradskim ulicama živi više od 1000 beskućnika koji “krov nad glavom” pronalaze u kalemegdanskim pećinama, šahtovima, vagonima i podrumima. Institucionalna, sistemska podrška nije dovoljna da bi podmirila potrebe svih ljudi koji su prinuđeni da žive na ulici i zato veliki broj naših sugrađana nema mogućnost da ostvari osnovnu higijenu. Naš cilj je da prikupljanjem sredstava kroz seriju humanitarnih koncerata doprinesemo rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se suočavaju beskućnici u Beogradu. U martu mesecu organizovana su prva dva koncerta u okviru akcije Pojačaj! na kojima su nastupili: Resound, Straight Mickey and the Boyz, The Schtrebers i Threesome. Tom prilikom skupljena su sredstva kojima je nabavljeno 40 interventnih paketa i 250 higijenskih paketa.

 

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da nam se pridružite u novoj seriji Pojačaj! akcija gde ćete imati priliku da čujete koncerte beogradskih bendova: Tough guys of America (TGoA), Went i Naked koji će u sredu ponovo pojačati svoje instrumente kako bi pomogli beskućnicima.

Pored dobre muzike bićete u prilici da pogledate i tri filma koji se bave problemima beskućništva: “I biciklisti su ljudi” Miloša Tomića, “Raprezent” Ivane Todorović i “Okresano drvo” Zorana Radobega. Pored projekcije filmova moći ćete da pogledate fotografije Nemanje Pančića iz foto kolektiva “Kamerades” koje prikazuju svakodnevni život beskućnika koji se nalaze u prihvatilištu za odrasla lica u Kumodraškoj. Sve vreme trajanja akcije posetioci će biti u mogućnosti da sa volonterima Crvenog krsta razgovaraju na temu beskućništva.

U toku večeri postojaće i mogućnost kupovine redizajnirane odeće kreatorke IglaIgra “TransForma” sa ciljem prikupljanja sredstava za  kupovinu zimske odeće deci ulice.

 

Cena karte je 200 dinara, a od prikupljenog novca nabaviće se zimska odeća koja je preko potrebna beskućnicima za preživljavanje hladnog vremena.

Koncert će se održati u sredu, 24. oktobra 2012.

Početak filmskih projekcija 19h

Početak koncerata 21h

 

Akcija “Pojačaj!” održaće se u u kulturnom centru “Grad”.