Home [stipendije] Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti najava konkursa 2013/2014

Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti najava konkursa 2013/2014

56
0

Centralnoevropski univerzitet objavljuje konkurs za stipendiranje jednogodišnjih i dvogodišnjih poslediplomskih i doktorskih studija u školskoj 2013/14. godini. Pune ili delimične stipendije dodeljuju se na osnovu akademskih rezultata.

Više o finansiranju i stipendijama možete pogledati na:
http://www.ceu.hu/admissions/financialaid

Stipendije Višegradske grupe: http://visegradfund.org/scholarships

Stipendija CEU Alumni: http://www.ceu.hu/admissions/financialaid/alumni

MASTER STUDIJE: Ekonomija; Ekologija; Studije roda; Istorija; Međunarodni odnosi i Evropske studije; Pravne studije; Srednjovekovne studije; Studije nacionalizma; Političke nauke; Filozofija; Sociologija i socijalna antropologija; Javna politika (Public Policy); CEU škola biznisa, Matematika i primenjena matematika

DOKTORSKI PROGRAM: Ekonomija; Ekologija; Istorija; Studije roda; Pravne studije; Srednjovekovne studije; Filozofija; Političke nauke; Sociologija i socijalna antropologija, Matematika i primenjena matematika, Cognitive Science.

Detaljnije informacije i uslovi upisa nalaze se na internet i mail adresi: Central European University www.ceu.hu i admissions@ceu.hu

Prijavljivanje na studije se vrši ISKLJUČIVO putem interneta: Online application form

Prilikom apliciranja za programe na Centralnoevropskom univerzitetu putem onlajn sistema student su obavezni da plate prijavu u iznosu od 40 američkih dolara. (Studentima koji bude primljeni na Erasmus Mundus programe taksa za aplikaciju će im biti refundirana).

Informacije o programima možete dobiti i u kancelarijama Beogradske otvorene škole: Masarikova 5/XVI, telefon +381 11 30 61 371 ili na mail ena@bos.rs.

Konsultacije u prostorijama Beogradske otvorene škole potrebno je prethodno zakazati mejlom ili telefonom i predviđeni period za konsultacije je svakog radnog dana od 10.00 – 17.00h.

Za opise svih kurseva, ranije prijave i Erasmus programe, možete se bliže informisati na sajtovima:

Upis i prijava http://www.ceu.hu/prospective-students

Program i oblasti http://www.ceu.hu/academics/schools-departments

Najčešća pitanja: http://www.ceu.hu/admissions/faq

 

Rokovi za prijavu:

4. januara 2013. godine za CEU Erasmus Mundus programe, ukoliko student apliciraju za stipendiju;

24. januar 2013. za sve ostale programe za one kandidate koji polažu CEU testove i test engleskog jezika; http://www.ceu.hu/admissions/requirements