Home [treninzi] Seminar “Kako postati IT stručnjak”

Seminar “Kako postati IT stručnjak”

46
0

U cilju bolje informisanosti zainteresovanih mladih ljudi o trendovima u informacionim tehnologijama, Centar za savremeno obrazovanje iz Beograda organizuje besplatni seminar na temu “Kako postati IT stručnjak”.

Centar za savremeno obrazovanje je stručna, nevladina organizacija koja je angažovana na promociji i podizanju svesti o funkcionalnom znanju. Promovisanje kvalitetnih, kreativnih i inovativnih modela nastavnog procesa sa timom profesionalaca na pro bono osnovi, edukacija zajednice i unapređenje društva u celini predstavljaju glavne ciljeve delovanja Centra.

Svrha seminara Kako postati IT stručnjak” jeste promocija najnovijih trendova u IT industriji, stručno usavršavanje i edukacija mladih ljudi, kao i ostvarivanje kontakata sa pojedincima i institucijama iz IT sektora. Biće detaljno obrađene sledeće oblasti: trenutna situacija i mogućnosti IT tržišta u regionu i savremene IT tendencije; budućnost novih ITC rešenja (Android, IOS operativni sistemi i aplikacije); poslovna rešenja su realnost (ERP,CRM,CMS i kako danas to funkcioniše); budućnost je u oblaku (cloud computing); najtraženiji profili IT stručnjaka i kako se zaposliti u IT industriji.

Učesnici seminara su najveće kompanije iz oblasti IT industrije u Srbiji, regionalni lideri i aktivni igrači na svetskom tržištu informacionih tehnologija. Svakog dana predstavljaće se druga kompanija sa novim temama prezentacije. Takođe, vežbaće se pisanje biografija za apliciranje u IT sektor i deo svakog predavanja biće odvojen za pitanja i nedoumice polaznika.

Termini i mesto održavanja seminara:

Seminar će se održavati tokom 3 radna dana (od 23. do 25. oktobra), svakodnevno, u terminu od 12 do 14:30h, u Info room-u Kancelarije za mlade, ul. 1300 kaplara br.2 ( bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca – Studentski trg br. 5)

Ko se može prijaviti i kako?

Mogu se prijaviti svi zainteresovani srednjoškolci, studenti i diplomci, tako što će poslati kratku biografiju sa obaveznim kontakt podacima i kratko motivaciono pismo u kom će objasniti zašto žele da budu učesnici seminara. Adrese za slanje prijave su prijava@cso.org.rs i itseminar.prijava@gmail.com, a konkurs je otvoren do 19. oktobra 2012. godine u 16h. Biće primljeno 30 polaznika, a svi prijavljeni kandidati biće u najkraćem roku obavešteni o prijemu.