Home [njuz] Delta zapošljava “mlade lidere”

Delta zapošljava “mlade lidere”

47
0

Delta Holding, kao jedna od vodećih kompanija u regionu, započela je novi ciklus zapošljavanja i edukacije mladih kadrova. Na upravo završenom konkursu, koji je u potpunosti realizovan online, prijavilo se više od 1.000 mladih, fakultetski obrazovanih kandidata. U nekoliko narednih faza biće odabrano 20 najboljih i uključeno u program pod nazivom „Mladi lideri“.
– Program „Mladi lideri“ predviđa da izabrani kandidati počnu da rade u našoj kompaniji i da u narednih godinu dana prođu čitav niz dodatnih obuka u zemlji i inostranstvu, istovremeno upoznajući poslovnu praksu i sistem u kome rade. Uvereni smo da ćemo na kraju ovog ciklusa dobiti mlade, motivisane i kvalifikovane ljude, spremne da razvijaju svoju karijeru, ali i da doprinesu unapređenju našeg poslovanja – kaže Ana Dučić, direktor ljudskih resursa u Delta Holdingu.
Program „Mladi lideri“ predstavlja inovativni projekat u oblasti zapošljavanja. Aktivacija zainteresovanih, prijavljivanje i prvo testiranje obavljeni su na na internetu i cela akcija popularisana je isključivo u online okruženju. Nov je bio i princip da u uvodnom delu zainteresovani nisu znali ime kompanije koja stoji iza cele akcije. Time je izazvano dodatno interesovanje mladih stručnjaka, kod kojih, kako su pokazala istraživanja, načelno postoji strah od toga da su rezultati uobičajenih konkursa za posao zapravo unapred poznati.